Átadták a Pákozd-Sukorói Arborétum újonnan megépült vadasparkját

Szeptember 22-én adták át a Pákozd-Sukorói Arborétum újonnan megépült vadasparkját. Az arborétum területén elhelyezkedő madárröpdét és a nagyvadat bemutató kerteket vaddisznók, gímszarvasok, muflonok, őzek, dámszarvasok, fácánok, vadpulykák vették birtokba.

vadaspark_atado_unnepseg__honlapA nemes esemény alkalmából Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az érdeklődőket. A vezérigazgató úr kiemelte, hogy az elmúlt évben 37 ezer látogató – ebből 19 ezer gyermek – vette igénybe a VADEX által fenntartott közjóléti létesítményeket. A fejlesztések a röpde és a nagyvadkertek átadásával nem fejeződnek be, a társaság további közjóléti elemekkel kívánja bővíteni az arborétum és vadaspark szolgáltatásait. A fejlesztésekhez gratulált Dr. Molnár Krisztián, Fejér megye közgyűlési elnöke és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő, akik beszédükben bíztatták a társaságot a további fejlesztésekre. Az ünnepélyes átadón Dalvári Vince, FM Erdészeti és Vadgazdálkodási főosztályvezető helyettes és dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vettek.

vadaspark_atadasa_honlap

Az ünnepséget a székesfehérvári István Király Általános Iskola kisdiákjai színesítették verses előadásukkal. A nemzeti szalag átvágását követően az iskolások birtokba vették az új létesítményt, megfigyelték az állatokat, felmásztak a magaslesre és kipróbálták az interaktív ismeretterjesztő táblákat.

Az új helyszín tehát szeptember 22-től a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark nevet viseli, ahová a megszokott nyitva tartási időben várják a látogatókat.

vadaspark_atadado__honlap

(VADEX Mezőföldi Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: