Befejeződött a szabadidő komplexum felújítása Nyíregyházán

Teljesen megújult a nyíregyháziak kedvelt kikapcsolódásai helye, a Sóstói-erdőben levő szabadidő komplexum. A Nyírerdő Zrt. saját forrásból, 25 millió forintból végezte el a munkát az elmúlt két hónapban.

sosto_nyirerdo

A korszerűsítésre azért volt szükség, mert a 2005 és 2007 közötti erdőgazdasági fejlesztéseknek köszönhetően megvalósult játszótér, erdei körszín és színpad, a kondikert valamint sok egyéb közjóléti berendezés az eltelt időszakban elhasználódott, egyes elemek funkciójukat vesztették.

A rekonstrukció során a játszótéren a csúszdadombot elbontották és a helyére egy teljesen új, háromszintes játszóvárat építettek. A játszóeszközöket korszerűsítették, a körszín héjazatát lecserélték, a tetőszerkezetét felújították, lefestették a színpadot, a kondikertben az elhasznált elemek helyére újak kerültek és egy kerékpártárolót is kialakítottak. Öt új szalonnasütő várja az erdőjárókat, asztalokkal és ülőhelyekkel. Ezen felül információs pontot hoztak létre, a rendezvények kiszolgálása érdekében pedig a villamos hálózatot fejlesztették, illetve víznyerő helyeket alakítottak ki a tűzrakóhelyek közelében.

A Nyírerdő Zrt. azt kéri a Sóstói-erdőben pihenőktől, hogy vigyázzanak a szabadidő komplexumra, hiszen így sokáig szolgálhatja a városlakók kikapcsolódását.

(Nyírerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: