Új erdei pihenőhelyet adtak át a csallóközi erdőben

Szeptember végén új pihenőhelyet adtak át a nyékvárkonyi erdőben. Az Ekopolis Alapítvány Zöld Oázis elnevezésű programja keretén belül a projekt megvalósítója a Kukkonia Polgári Társulás volt. A tervezet része továbbá két információs tábla – a csallóközi régióról, valamint a Csallóköz állatvilágáról.

“Szerettünk volna olyan pihenőhelyet kialakítani, amelyet a helyieken és a turistákon kívül az iskolások és óvodások is használhatnak majd. A mai gyermekek nagyon keveset tartózkodnak a szabadban. Úgy gondoljuk, az itt tartott tanórák, honismereti séták segíthetik kialakítani a gyermekek kötődését a természethez”- mondta Dóka Tímea, a polgári társulás elnöke.

Az átadáson részt vettek a várkonyi alapiskola hetedik osztályos tanulói is, akiknek Fekete Zoltán erdész tartott előadást a várkonyi erdő állat- és növényvilágáról. A diákok segítségével 25 kétnyelvű (magyar és szlovák) kis tábla került elhelyezésre, amelyeken az erdő fáinak megnevezése található.

“A kivitelezés során törekedtünk a természetes anyagok használatára. Mindvégig szem előtt tartottuk a természeti értékek megóvását. A pihenőhely zöld övezete kellemes, meghitt, emberközeli hangulatot teremt. Legyen ez a kikapcsolódás a nyugalom szigete!” – hangsúlyozta Molnár Anna, a Kukkonia marketingosztályának vezetője.

(kukkonia.parameter.sk)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: