4+1 karácsonyi dekorációs ötlet a természetből

Következő ErdőAlkotó cikkünkben a karácsonyra hangolódva természetes alapanyagokból készült díszeket mutatunk be Olvasóinknak, amelyek minimális hozzávalókból könnyedén elkészíthetőek otthonunkban. Használjuk ki az erdő kincseit és a boltban vásárolt dekorációk mellett díszítsünk kreatívan, egyedien!

1. Tobozból bármit

Tobozból érdemes minél többet összegyűjteni, ugyanis nagyon mutatós díszeket lehet készíteni belőlük, ráadásul a legtöbb ötlet pofon egyszerű! A szélüket befestve vagy műhóval befújva asztali dísznek, kosárba rakva, vagy zsineggel fellógatva alap dekorációja lehet az otthonodnak. Díszíthetjük gyöngyökkel, flitterekkel, nemezgolyókkal, de tényleg csak a képzelet szabhat határokat! Aki pedig még több ügyeskedést szeretne, az készíthet a tobozból manót, rókát vagy akár baglyot is.

2. Dekorálj faszeletet!

Ha fával fűtesz otthon, akkor ideje a ház melletti rakásra más szemmel (is) nézned, ugyanis a szépen felsorakozott rönkök között remek alapanyagot találhatsz kreatívkodáshoz. Ha pedig nem tudsz egykönnyen megfelelő méretű fát szerezni, már a hobbiboltokban is lehet kapni vékonyka faszeleteket, amik csak arra várnak, hogy karácsonyi dekoráció készülhessen belőlük!

A fakarikák mutatós díszekké válhatnak egy kis csinosítás révén. Festéssel, ragasztással, szalvétatechnikával is próbálkozhattok, de a pirográf technika segítségével is csodálatos díszeket lehet alkotni. Több faszelet összeillesztésével koszorút is formázhattok, nagyobb szeletet pedig akár adventi “koszorú” alapnak is felhasználhattok.

Minden kreatív erdőjárónak készítenie kell egyszer ilyen igazán erdei gyönyörűségeket!

3. Diót a karácsonyfára

Az őszi szüret idején begyűjtött diónak karácsonykor nagy hasznát vesszük. Amellett, hogy az ünnepi asztalra finomabbnál finomabb diós sütik készülnek, a termést fedő héjat sem kell kidobni. De mit is készítsünk belőle? Mondjuk karácsonyfadíszt minden mennyiségben: legyen az csillogós, festett, ragasztott, vagy épp angyalkát, rénszarvast formázó. Ragasztópisztoly segítségével pedig koszorút, kopogtató díszt is alkothatunk. 

4. Legyen a csomagolás is természetbarát

A legegyszerűbb a boltban levenni egy tekercs csomagolópapírt a több tucat választékból, de ha azt szeretnénk, hogy ne csak az ajándékunk, hanem a csomagolásunk is egyedi legyen, akkor ideje ezt is magunknak készíteni!

A csomagolás így környezetkímélő, s fenyőágakkal, termésekkel, különböző zsinegekkel magunk is dekorálhatjuk. 

Íme, pár ötlet, amivel feldobhatod az idei karácsonyi ajándékozást:

+1. Dobd fel egy kis mogyoróval és naranccsal!

A plusz egy kategóriába olyan természetes alapanyagokat választottunk, amik nem hazánk erdeiből gyűjthetők be, mégis egyszerűen mutatós díszeket készíthetünk belőlük. December 6-ához közeledve az áruházak polcai a csokoládék mellett megtelnek mogyoróval is. Ha pedig a finomságot rejtő héjat szépen nyitjuk fel, akkor kedves kis díszeket, vagy épp ajándékkísérőt is készíthetünk belőle.

Ugyancsak a téli időszakban kerül nagyobb mennyiségben az üzletekbe a narancs, ami szeletekre vágva, majd kiszárítva feldobja az adventi koszorút, a karácsonyfát, vagy épp a téli kopogtató díszt is, de a héjából különböző formákat is kivághatunk.

Választásunk bármelyik kézzel készített díszre essék, biztosan még ünnepibbé varázsolja majd az otthoni dekorációt, arról már nem is beszélve, hogy a kreatívkodás az egész családot összehozza, de ajándékként is garantáltan egyedi, személyre szabott meglepetést adhatunk szeretteinknek. 

(Erdeiprogramok.hu, fotók: pinterest)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: