Művészeti pályázat az Európai Erdők Hete kapcsán

A 2017. évi Európai Erdők Hete alkalmából művészeti pályázatot hirdettek meg, hogy az ifjúság figyelmét ráirányítsák Európa erdeire és annak hasznaira. A pályázat a 5-19 éveseknek szól. Határidő: 2017. július 31.

kocsanyos_tolgy

A FAO kezdeményezésére 2017. október 9-13. között lesz az Európai Erdők Hete, melynek központi eseményeit Varsóban fogják tartani. A eseményhez művészeti pályázat is kapcsolódik az 5-19 éves korosztály részére.

A korábbi Európai Erdők Hete események 2008-ban, 2013-ban (Rovaniemi, Finnország) és 2015-ben (Engelberg, Svájc) voltak. A 2017. évi Varsóban a negyedik ilyen esemény lesz. Varsóban az idei a Las2017-tel együtt lesz, mely az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága Erdészeti és Faipari Bizottsága (COFFI) és a FAO Európai Erdészeti Bizottsága (EFC) 75. közös ülése lesz.

Az Európai Erdők Hete kulcs-gondolatai:

  • Európa erdei – ahol a biodiverzitás él
  • Európa erdei – a természetes szénnyelő
  • Európa erdei – a klímáért
  • Európa erdei – a természet megtakarítási számlája
  • Európa erdei – a megújuló energia jelentős forrása
  • Erdőgazdálkodás – a kulcs Európa tartamos fejlődéséhe
  • Gondolkodj hosszú távon, mint az erdők

A fentiek kifejtése az esemény honlapján található.

A művészeti pályázat:
Ha 5-19 éves vagy, használd a képzelőerőd és a művészi érzékedet, hogy részt vegyél a 2017. évi Európai Erdők Hete Művészeti Pályázaton. Készíts rajzot vagy festményt, mely bemutatja az erdőt a közös vagyonunkat. Mutasd be gondolataidat Európa erdeiről és azok számos hasznáról, majd oszd meg a képet másokkal a régióban. Rajzod vagy festményed szerepelhet majd októberben Varsóban (Lengyelország) az Európai Erdők Hetének tablóján, valamint az Európai Erdők Hete naptárban.

Ki vehet részt?
Az Európai Erdők Hete Művészeti Pályázaton az 5 és 19 éves közötti gyerekek és fiatalok vehetnek részt három korcsoportban:

  • 5-8 évesek,
  • 9-12 évesek,
  • 13-19 évesek.

Hogyan lehet részt venni?
A rajzot vagy festményt el lehet készíteni digitálisan, rajzolva, festve vagy más módszerrel (sketch), tollat, ceruzát, krétát, faszenet, olajfestéket, akrilfestéket vagy vízfestéket használva. A pályázatban részvételhez szkenneld vagy fényképezd le alkotásodat és csatold jpg képként a jelentkezési laphoz, mely a www.fao.org/about/meetings/european-forest-week/art-contest helyen érhető el. Minden korosztályból kiválasztják majd a nyertes és a három ezt követő további díjazott alkotást.

A pályázatok leadási határideje: 2017. július 31.

Mik a díjak?
A nyerteseket és további díjazottakat a 2017. október 9-13. közti Európai Erdők hetén fogják kihirdetni az esemény honlapján. Továbbá részt vesznek kiállításon is Varsóban (Lengyelország) és az Európai Erdők Hetének naptárjában. A nyertesek és a további díjazottak kapnak egy-egy naptárat, melyben szerepel az alkotásuk, valamint kapnak elismerő oklevelet is.

További tájékoztatás
A teljes részvételi szabályzat és minden további információ megtalálható az Európai Erdők Hete honlapján.

(Európai Erdők Hete)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: