Magyarország Ifjú Kócsagőrét keresik

nagy_kocsagAz idén immár negyedik alkalommal indul az Ifjú Kócsagőr program, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. 2016-ban is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmazzák a program nyerteseit. Jelentkezési határidő: 2016. április 22.

A Prizma Junior különdíjat elnyert Ifjú Kócsagőr program elsődleges célja, hogy az Y generációt kicsábítsa a számítógépek és a blogok világából a természetbe és minél többen közülük bekapcsolódjanak az aktív természetvédelem munkájába.

Az Y-Triász, melynek tagjai a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a 30Y zenekar és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, 2013-ban hozta létre az Ifjú Kócsagőr programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben.

Az egyre népszerűbb programra április 22-ig várjuk azoknak a 18 és 24 év közötti fiataloknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének értékteremtő programokban, valamint szeretnének betekintést nyerni a természetvédelem világába.

A programra jelentkező diákok, előválogatókon esnek át, majd akik bennmaradnak a szűrőn, a nyár folyamán részt vehetnek egy kéthetes szakmai gyakorlaton egy-egy természetvédelmi őr mellett az ország valamelyik nemzeti parkjában, vagy Budapest védett területein.

A sikeres szakmai gyakorlatot követően, augusztus végén a területi döntő nyertesei egy országos döntőn mérik össze tudásukat, ahol beszámolnak a gyakorlaton szerzett tapasztalataikról, ismereteikről, valamint könnyített természetvédelmi őri vizsgát tesznek. A háromnapos záróeseményt az idén Mórahalmon rendezzük meg, ahol a megmérettetéseket követően, egy szakmai zsűri választja majd ki az ország Ifjú Kócsagőrét. Az első helyezett természetvédelmi őr és diákja (Matula és Tutajos) nyereménye, egy öt napos tanulmányút a Tara Nemzeti Parkba.

Az Ifjú Kócsagőr program eddigi sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt években egyre több diák jelentkezik a programra és ismerkedik meg a terepi természetvédelmi feladatokkal.

(Hortobágyi Nemzeti Park, Orientpress.hu)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: