Szombattól „Pacsirta járatok” indulnak a lillafüredi kisvasút vonalán

Új járatpárt indít az Északerdő Zrt. Miskolc kisvasútján, a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton. A „Pacsirta járat” fantázianevet viselő vonatpár 2017. július 1-jétől, a főszezoni menetrend életbe lépésétől közlekedik majd augusztus végéig hétvégéken és ünnepnapokon.

170614-006_Martabanya--Diosgyor1

Az új járatpár kísérleti bevezetésének elsődleges célja, hogy a lillafüredi szállóvendégek korábban juthassanak el kisvonattal a Diósgyőri Várhoz, vagy egyéb népszerű miskolci nevezetességekhez, de a korábbi miskolci indulás a bükki túrázók számára is kedvező lehet. Az évek óta megszokott menetrend szerint Lillafüredről a legelső vonat csak negyed 12-re ért Miskolcra, ami egy tartalmasabb programhoz kései lehetett. Az új vonatpárnak köszönhetően ez az időpont 9:58 órára módosul, így az Északerdő Zrt-nél bíznak benne, hogy a miskolci programokat tervezők hamar megkedvelik majd az új járatot.

Fontos tudnivaló, hogy a többi vonattal ellentétben, az új járat Lillafüred felé nem Miskolc-Dorottya utca végállomásról, hanem a Hegyalja úti fénysorompós útátjáró mellett fekvő Majláth megállóból indul majd 8:40 órakor. A vonat csak Lillafüredig közlekedik, ahonnan 9:25 órakor indul vissza Miskolcra, immár a szokásos végállomásra, Miskolc-Dorottya utcára.

kivonatos-mnr_LAEV_2017_nyar-1

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: