Újabb hétvége, újabb sérült kiránduló a pilisi erdőben

Két egymást követő hétvégén is a pilisszentkereszti erdőben volt dolguk a Pomázi Önkormányzati Tűzoltóság embereinek, miután január 21-én, szombaton és január 29-én, vasárnap is sérültet mentettek a térségben.

teli_erdo_seta

Egy hete a Dera-szurdokban járt szerencsétlenül egy ember, akit a mentők a baleset helyszínén stabilizálni tudtak, majd a tűzoltók gerincágyon levittek a mentőjárműhöz. A nő a jeges turistaúton esett el, és súlyos sérüléseket szenvedett.

Valamivel több mint egy hét telt el az eset óta, és a pomázi tűzoltókat újra hasonló esethez riasztották a pilisszentkereszti erdőbe. A tűzoltók január 29-én gyalogosan közelítették meg a balesetet szenvedett embert, aki az első információk szerint a lábán sérült meg. A rajok vákuumágyon vitték le őt a műúthoz, ahol átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Az Erdeiprogramok.hu felhívja a figyelmet arra, hogy bár csodálatos a téli erdő, és ajánljuk, hogy ezekben a napokban is kiránduljanak, sétáljanak a természetben, a baleset-megelőzésre különösen figyeljenek oda. A téli erdő ugyanis veszélyes, a letaposott hó sok helyen csúszóssá, gyakorlatilag jéggé válhat – kiemelten a turistautak mentén. Kérjük olvasóinkat, hogy óvatosan és körültekintően kiránduljanak az elkövetkezendő hetekben, a veszélyes helyeket pedig inkább kerüljék el!

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: