Díjat nyerhet a sás-völgyi Erdő Háza – Szavazz Te is!

A Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának sás-völgyi Erdő Háza bekerült az Energy Globe Magyarország rangos elismeréséért zajló megmérettetés döntőjébe! A „Jövő generációja” kategóriában versenyző három projektet egy független szakértőkből álló Bíráló Bizottság választotta ki, a győztesről azonban egy február közepéig tartó közönségszavazás dönt.

(Fotó: Mecsekerdő Zrt. Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza)

(Fotó: Mecsekerdő Zrt. Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza)

A Mecsekerdő Zrt. most arra buzdítja mindazokat, akik egyetértenek az erdei iskola környezeti fenntarthatóságért és nevelésért tett erőfeszítéseivel, támogassák a megmérettetésen az Erdő Házát. A legjobbnak ítélt projektek az első Energy Globe Magyarország díjak – és az ezzel járó projekttámogatás – elnyerése mellett az Energy Globe Award nemzetközi versenyén is képviselik majd hazánkat.

Mi az az E.ON Energy Globe díj?

2016 december közepéig pályázhattak fenntarthatósági és energiahatékonysági projektjeikkel vállalkozások és önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal civil-, oktatási- és diákszervezetek az energiavilág kiemelt elismerésére, az Energy Globe Magyarországi díjra.

Erdő Háza

A Mecsekerdő Zrt. által fenntartott, Hetvehely melletti Sás-völgyben található Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza épülete 2014-ben vált az országban egyedülálló ökoközponttá. A fejlesztés során környezetbarát és energiahatékony megoldások kerültek kialakításra, ezáltal az alternatív energiaforrások használatát a gyakorlatban is be tudják mutatni a célcsoportok számára. Mindezzel összhangban bővült a minősített erdei iskolai program is – élményorientált pedagógiai módszerek segítségével összeállított környezettudatos programok, képzések támogatják a környezeti fenntarthatóságot és a Mókus Suliba érkező fiatalok környezeti nevelését.

Szavazni február 13-ig lehet az energy-globe.hu/kozonsegszavazas weboldalon a „Jövő generációja” kategóriában. A szavazók között a szervezők három Iphone 7 mobiltelefont és egy  Ztech ZT-28 Malibu elektromos robogót sorsolnak ki!

(Mecsekerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: