Mi köze Arnold Schwarzeneggernek a csertölgyhöz?

fafajleiro2A Budakeszi Vadaspark informatív, játékra invitáló fafajleíró tábláiról erre a kérdésre is választ kaphatnak a látogatók, ahogy arra is, hogy a gyertyán vitamindús levelei saláta alapanyagaként is megállják a helyüket. 

A Budakeszi Vadaspark legfőbb célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A vadasparkban az állatok természetközeli bemutatása mellett legalább ekkora figyelmet szentelnek a Budai Tájvédelmi Körzet részét képező, 26 hektáros erdőterület őshonos fafajainak is, melyeket fenntartható erdőgazdálkodási tevékenysége során a vadasparkot alapító és az erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. ápol.

fafajleiro1

Hogy a hazai erdővagyonnal, a Magyarországon őshonos fafajokkal még jobban meg lehessen ismerkedni, az egyes állatok lakóhelye mellett látható információs táblákhoz hasonlatosan a vadaspark szakemberei most a legjellegzetesebb fafajok mellé összesen 5 db gazdagon illusztrált, az eddigieknél bővebb, színesebb és szemléletesebb fafajleíró táblát helyeztek el. A beruházás a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával valósult meg.

„A vadonatúj fafajleíró tábláink segítségével, a környezeti nevelés és a játszva tanulás jegyében mintegy megszemélyesítjük ezeket a hatalmas növényeket. A célunk az volt, hogy számos, a mindennapi életben tapasztalt, kézzelfogható példán keresztül hozzuk közelebb a fákat mindenkihez, főleg a kisebb látogatóinkhoz. Így gondoskodhatunk arról, hogy a fákról való gondolkozás, a róluk folytatott mese ne érjen véget a vadaspark kapujában, hanem hazáig elkísérjen minket” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

fafajleiro2

Az új fafajleíró táblák a barkócaberkenyét, a csertölgyet, a gyertyánt, a kocsánytalan tölgyet és a mezei juhart (a 2014-es Év Fáját) ismertetik meg alaposan a Budakeszi Vadaspark látogatóival.

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: