A Vad Kunság kapta a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját – A Gúthi erdő című filmet is díjazták

guthi_erdoMosonyi Szabolcs A Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjait Gödöllőn szombaton – tájékoztatta Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője az MTI-t.

A szervező elmondta: a különböző kategóriákban első helyezést ért el a Andrea Gastgeb és Paul Reddish rendezte River in the Sky, a Beverly és Dereck Joubert rendezte Soul of the Elephant, Aleksandra Marchenko filmje, a Mirrored Mountains. Altay, a Marc Zimmermann rendezte Natural Attraction, Szendőfi Balázs Budapest halai című munkája, Bárány Róbert Ozone Utazás Albánia filmje, a Novák Péter rendezte Aranyérmes lapátosok 1-2, Kiss Róbert Izland – Az ősi vizek forrása című alkotása, Molnár Attila Dávid filmje, a Herman 100/ MMe40 avagy a természetvédelem hajnala Magyarországon és Lőrinczy Zoltán Gasztroangyal – Moldva című alkotása.

A díjakat szombaton délután vehették át az alkotók a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában tartott gálán. A szerdán kezdődött természetfilm-fesztivál vasárnap a díjnyertes filmek vetítésével folytatódik, valamint természet- és környezetvédelmi programok, fotókiállítások és koncertek is várják a látogatókat a fesztivál zárónapján. A gödöllői helyszínek mellett a rendezvénybe idén bekapcsolódott a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum is, ahol kihelyezett filmvetítésekkel és családi programokkal találkozhat a közönség vasárnap.

Nyírerdő Zrt.: Elismerés a Gúthi erdőről szóló film alkotójának

Vadász- és természetfilmes operatőri munkájáért a Key Telekom különdíját érdemelte ki Linzenbold Attila a második Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. A nyíregyházi rendező-operatőr a NYÍRERDŐ Zrt. megbízásából készítette el „A Gúthi erdő” című filmet, a munkában tevékeny részt vállaltak az állami erdőgazdaság munkatársai is. A gödöllői fesztiválra 34 ország több mint 300 alkotását nevezték be az alkotók, ezek közül százat mutattak be a rendezvényen.

„Külön öröm számunkra, hogy a vetítési programba „A Gúthi erdő” is bekerült. Pénteken, Gödöllőn, a Királyi Kastély Lovardában, vasárnap pedig Hatvanban, a Grassalkovich kastélyban láthatták a filmet az érdeklődők. Nem előzmény nélkül a mostani siker, hiszen tavaly, az első Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon harmadik helyezést ért el a „Nyár a Gúthi erdőben” című zenés etűd. Ezen kívül a Herendi Porcelánmanufaktúra különdíját is megkapta az akkori versenyen Linzenbold Attila. Társaságunknál az erdőgazdálkodási munka mellett fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint az általunk kezelt természeti értékeket is bemutassuk. Ezért készítettük el a Nyírség egyik legnagyobb összefüggő erdejeként számon tartott Gúthi erdőt bemutató filmet is. Ezúton is szeretném megköszönni Attila elkötelezett, magas színvonalú munkáját, aki nagyon sok időt töltött el Gúthon, hogy a lehető legrészletesebben mutassa be az erdőterületet” – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

(MTI, Nyírerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: