Vadon élő állatok a környezetemben – Az Őrségi Nemzeti Park rajzversenye

A Raab Natúrpark, a Goričko Tájvédelmi Park és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésével idén immáron harmadik alkalommal hirdetik meg a rajzversenyt a három védett területen lakó gyerekek számára.

rajz

A szerezők alsós (1-4. osztályos) tanulókat biztatnak arra, hogy figyeljék a környezetükben vadon élő állatokat. A rajzverseny segítségével szeretnék elősegíteni a három ország védett területén (Őrség –Raab- Goričko) lévő általános iskolák együttműködését is.

A szervezők a három országból beérkező alkotásokat közös e-könyvbe foglalják. Országonként a legjobb három rajz készítői egy találkozón vehetnek részt, mely az idén az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, Szalafő-Pityerszeren lesz.

A téma: ebben az évben arra szeretnék ösztönözni a gyerekeket és mentoraikat, hogy a szabadon élő állatokat figyeljék meg. A tél ellenére egyes állatok nálunk tartózkodnak, és időnként jó megfigyelési lehetőséget kínálnak. Lehetnek kicsik vagy nagyok, hozzájárulnak a környezetünk élővilágának sokféleségéhez.

Ki vehet részt? Alsó tagozatos (1-4. osztályos) tanulók az Őrség – Raab –Goričko területéről, 4 fős csoportban egy mentorral, aki lehet segítő, felkészítő tanár vagy szülő is. Minden beadandó mű hátuljára kérünk felragasztani egy listát az alkotók és a mentor nevével, az osztály és iskola megadásával. (1. melléklet)

Hogyan csináljuk?

  • Először válasszatok egy állatot, amelyet megfigyeltek, majd lerajzoltok.  A választott állat vadon, szabadon élő állat legyen, nem lehet háziállat!
  • A mű hátuljára legyen felragasztva az 1. mellékletben található, lehetőleg
    gépelve (vagy nyomtatott nagybetűkkel) kitöltött táblázat.
  • Az elkészült munkákat a beadási határidőig (2017.04.04.) juttassátok el az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósághoz, Tannerné Barki Márta részére (9941 Őriszentpéter, Siskaszer 26/A).
  • Mellékeljétek a 2. mellékletben található szülői hozzájárulást is kitöltve és aláírva!
  • Mellékeljétek a 3. mellékletben szereplő jelentkezési lapot is kitöltve!
  • A MELLÉKLETEK AZ ŐRSÉGI NEMZETI PARK HONLAPJÁN ÉRHETŐK EL>>>

A rajz:

  • bármilyen technikával (pl. ceruza, zsírkréta, festék) készült kép lehet,
  • az A3-as méretet (420*297 mm) ne haladja meg.
  • A gyerekek által önállóan készített eredeti rajzokat kérik beadni!
  • A rajzon ne csak „egy állat” legyen, hanem a választott állatot valamilyen tevékenység (pl. táplálkozás, vadászat, fészekrakás, stb.) közben, a megfigyelt környezetével, élőhelyével együtt ábrázoljátok!

A technika kiválasztásánál kerülendő:

  • káros vagy törékeny anyagok alkalmazása (pl. ágak, levelek, üveg, stb.),
  • mozgatható, forgatható, kihajtható részek alkalmazása,
  • térbeli alkotás létrehozása.

Beadási határidő: 2017. április 4.

Egy nemzetközi zsűri (minden szervezet részéről egy fő) értékeli a beérkezett alkotásokat 2017. április 19-én az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságon, és kiválasztja országonként a 3 legjobb alkotást. A legjobb rajzok készítői a mentorukkal együtt meghívást nyernek Szalafőre, ahol egy délelőtt folyamán a 3 ország nyertes gyerekei részt vehetnek egy játékos versennyel összekötött találkozón.

További információ:
06-30/403-0940 (Tannerné Barki Márta)
vetelkedo.onpi@gmail.com

(Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: