Vágd zsebre a Budakeszi Vadasparkot: új funkciók a telefonos alkalmazáson

A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.  

budakeszi_vp_app_02

 A látogatók részéről manapság már jogos elvárás, hogy egy, a Budakeszi Vadasparkhoz hasonló, korszerű szolgáltatásokat nyújtó ökoturisztikai látogatóközpont naprakész közösségi média- és okostelefonos jelenléttel is rendelkezzen. Ez a gondolat és igény vezérelte a Budakeszi Vadaspark saját applikációjának fejlesztését is, aminek köszönhetően nem csak az összes vonatkozó információt lehet pár ujjmozdulattal elérni, de számos plusz lehetőség is rendelkezésre áll, amivel a digitális térben tovább lehet fokozni és színesíteni a Budakeszi Vadaspark-élményt.

Így például okostelefonra optimalizált térkép segít a vadaspark terepén az eligazodásban, informatív leírások állnak rendelkezésre egyes állatokról (melyeket hanganyag formájában meg is hallgathatunk), vagy épp a rendszeres programok (pl. látványetetések, kisállat tréningek, szakvezetések) legfontosabb részletei és időpontjai között böngészhetünk – jó előre, vagyis az egész 2017-es évadra vonatkozóan.

A legújabb, 2017. január 11-i frissítéssel immár új funkciókkal is bővült az applikáció, melyeknek elsősorban a gyermekek, illetve a feledékenyebb természet- és állatrajongók fognak örülni.

Facebook-oldalunkat napról napra már csaknem 30 ezren követik, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy a közösségi média digitális csatornáit is aktívan használjuk a környezettudatosság tiszteletének terjesztésére, játszva tanításra és közösségépítésre egyaránt. Ennek a törekvésnek az egyik alappillére a felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan továbbfejlesztett applikációnk is, amelyben a feltüntetett vadasparkos eseményeket ezentúl egy gombnyomással szinkronizálhatjuk telefonunk naptárjával. Így emlékeztetőt is beállíthatunk, ha nem akarunk lemaradni például az Időjós Állatok Napjáról – hogy az egyik legközelebbi kiemelt eseményünket említsem –, de azonnali értesítőket is kérhetünk, ha naprakészek akarunk maradni a vadaspark mindennapi életével kapcsolatban” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az emlékeztető funkció mellett egy új, „Játékok” menüponttal is bővült az alkalmazás, melyek eredményeit természetesen a közösségi oldalakon is meg lehet osztani:

  • A Tili-toli játékban különböző állatok fotóit kell kirakni, ami csak a legügyesebbeknek sikerülhet.
  • A Memóriajáték – nevéhez méltóan – az emlékezőképességet teszi próbára, miközben a vadaspark legfotogénebb lakóinak képeit kell összepárosítani.
  • A Nyomsatírozóban pedig dörzsölt nyomkeresővé kell avanzsálni, majd a felfedett állatnyomhoz a megfelelő állatot kiválasztani.

budakeszi_vp_app

A sokszínű, audiovizuális tartalomból fakadó adatmennyiség miatt először Wi-Fi kapcsolaton keresztül lehet célszerű ismerkedni az applikáció legújabb frissítésével, amit az alábbi linkekről lehet ingyenesen, a két legnépszerűbb okostelefonos operációs rendszerre letölteni:

 (Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: