Védett madarak preparátumait kínálta online

A Pest Megyei Kormányhivatal tett feljelentést, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelzése szerint egy online felületen megjelent hirdetésben több védett, valamint fokozottan védett madárfaj preparátumát árulja valaki. A képeken kitömött búbos banka, sárgarigó, fenyőrigó, nádirigó, jégmadár, feketerigó, süvöltő, tengelic, csonttollú, meggyvágó, szalakóta, gyurgyalag, valamint törpegém volt látható. A védett fajok természetvédelmi értéke 25, illetve 50 ezer forint, a fokozottan védett fajok természetvédelmi értéke 100, illetve 500 ezer forint.

A hirdető a „kisebb” madarak darabjáért 20 ezer, a „nagyobbak”-ért 25 ezer forintot kért, ám kedvezményes 300 ezer forintért a teljes készletet egyben is áruba bocsátotta. Az érdi nyomozók a megadott telefonszámon vevőként jelentkeztek és üzletkötési szándékkal találkozót kértek az eladótól. A nő készséges volt, 2021. szeptember 8-án délelőttre egyeztették a személyes megbeszélést.

A rendőrautóval érkező „vevők” az összes preparátumra igényt tartottak, ám fizetés helyett lefoglaltak. Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt eljárást indított.

(police.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: