Ezek voltak a legnépszerűbb erdei programok 2016-ban

Honlapunk márciusi elindulása óta sok tízezer erdőjárónak, természetszeretőnek tudtunk erdei programokat ajánlani, amelyek közül voltak kiemelkedő népszerűségű események is. Megnéztük, hogy melyek voltak olvasóink kedvenc programjai.

nagyirtas_kisvasut_35

Az Erdeiprogramok.hu első évében kiemelkedő népszerűséget értek el a megyei vadásznapok, amelyek közül a Zala megyei és a Bács-Kiskun megyei vezeti a listát. Népszerűek voltak a hullócsillagok, a bakonybéli meteorraj megfigyelése ugyanis sokak érdeklődését keltette fel.

Kiemelt érdeklődés mutatkozott a szeptemberi szarvasbőgés iránt is, a szakvezetéses vagy erdei kisvasutas túrák után is ezrek érdeklődtek honlapunkon. Ezek közül a bejegyzés-megtekintések szerint a zselici valamint a Budapesthez közeli helyszínek voltak a legnépszerűbbek, de a kaszói programot is sokan tekintették meg. Nem véletlen, hogy a szarvasbőgés ennyire népszerű az emberek körében, hiszen a természet egyik legcsodálatosabb előadását az erdőlátogatási tilalmak miatt nem sok helyen élvezhetjük testközelből, ezek a programok azonban pont ilyen feledhetetlen élményt tudnak nyújtani.

Szintén népszerű volt honlapunkon a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat, annak is a Mátrában megtartott koncertjei. A Kékestetőn, 1014 méteren mi is ott voltunk, ahonnan videós tudósítással is jelentkeztünk.

Olvasóink kedvencei közé tartozott még a diósgyőri várban megrendezett vadászfesztivál, a bakonybéli Faünnep, de a STIHL regionális fakitermelő versenyeinek orfűi regionális fordulója. (Videók a favágó versenyekről >>>)

Természetesen a vadgasztronómia sem marad le a listáról, hiszen sokan voltak kíváncsiak a tamásiban tizedik alkalommal megrendezett Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál és a soponyai Országos Vadgasztronómiai Fesztivál részletes programjaira.

A túrák, kirándulások közül a legtöbben a naszályi csillaghullás túrát, a szárhalmi erdőbe meghirdetett orchidea túrát és a hármashatár-hegyi éjszakai élménysétát keresték legtöbben honlapunkon.

madargyuruzes_jagito_31

Az Erdeiprogramok.hu természetesen 2017-ben is összegyűjti hazánk lehető legtöbb erdei rendezvényét. Ha erdei ksivasúttal utazna, ha szervezett túrákon venne részt, ha vadásznapra vagy erdei iskola foglalkozásra menne családjával, akkor böngéssze eseménynaptárunkat!

Köszönjük, hogy 2016-ban honlapunkon kereste szabadidős programjait!

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: