Vaddisznók kilövését engedélyezték Pécsen

A Pécsen egyre nagyobb számban megjelenő vaddisznók miatt a rendőrség engedélyt adott a Hosszúcser Vadászegyletnek a belterületi erdőben élő vadállomány gyérítésére a város nyugati részében február végéig.

vaddiszno

Ehhez kapcsolódva kedden megkereste a bama.hu szerkesztőségét egy Magyarürögi úton lakó asszony, aki elmondta, hogy már évek óta problémát okoznak a környéken a vaddisznók. Egyrészt kárt okoznak a veteményesben, másrészt olyan eset is előfordult már, hogy menekülnie kellett a vad elől a saját kertjében. A hölgy elmondta azt is, hogy minden este tíz óra után szinte menetrendszerűen érkezik meg öt vaddisznó a szomszédjának a telke mögé, ahol egy vízfolyásból isznak.

Dr. Jelenszky Márton, a Hosszúcser Vadászegylet elnöke ezzel kapcsolatban a bama.hu-nak beszámolt arról, hogy tudják azt, hogy a térségben hol jelentek meg a vaddisznók, ennek figyelembevételével határozzák meg a vadászat konkrét helyét.

A vadászat az ingatlanokat keleti irányból határoló erdőre koncentrálódik. Kizárólag a részükre kiadott engedély kereti között, csak a megadott GPS koordinátákkal jelölt helyen vadászhatnak, amely a legkisebb veszélyeztetéssel jár, más helyen biztonsági okokból nem lőhetnek. A vadászat pontos helyszíne a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet ingatlanának erdővel határos belső széle.

A vadászat az éjszakai órákban folyik, amely életet, testi épséget, anyagi javakat nem veszélyeztet, azonban a tevékenység s fenti időszakban néha lövéstől eredő hanghatással járhat. A vadászok azt kérik, hogy esténként a lesvadászat helyéül szolgáló ingatlanra senki ne lépjen be. Fontos információ, hogy az ingatlant határoló közutakon történő közlekedés a vadászat időszaka alatt is biztonságos.

(bama.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: