Megújulnak a tanösvények, madármegfigyelők és új fogadóépület épül a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

duna_drava_nemzeti_park_logoTöbb mint háromszázmillió forintos projekt keretében bővíti és korszerűsíti a Natura 2000 területek bemutató helyeit és új sétányt is épít a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága(DDNPI). A projekttel a nemzeti park nyolc tájegységének negyvenkét helyszínén található Natura 2000 terület hálózatát mutatja be és népszerűsíti emelt színvonalon. A fejlesztésekre 337 millió forintot fordítanak a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával – írta honlapján a DDNPI.

A közlemény szerint 2018 végéig felújítják a tanösvények és az e-tanösvények tábláit, pihenőhelyeket alakítanak ki a védett és a Natura 2000 területek közúti leágazása közelében, valamint madármegfigyelő tornyokat, leskunyhókat, madáretetőket, érzékeny területeket bemutató pallósorokat építenek a park területén.

A fejlesztések részeként panorámasétány és fogadóépület készül Szársomlyón, a védett természeti területhez kapcsolódó szoborpark területén. A tervek szerint elsősorban a fokozottan védett magyar kikerics bemutatására egy “lebegő” járófelületet hoznak létre, amelyről madártávlatból lehet látni a szoborparkot és a környező panorámát. A sétányt a Villányi-hegység legmagasabb területén élő magyar kikericsről nevezik el, amely Magyarországon csak itt fordul elő.

duna_drava_nemzeti_park

A Natura 2000 hálózatban a DDNPI területén nyolc különleges madárvédelmi terület és hatvannégy különleges természetvédelmi terület van. A nemzeti park projektjében Natura 2000 nyílt napokat, konferenciákat, előadássorozatot, a Natura 2000 területeket népszerűsítő rendezvényeket, szakmai továbbképzéseket is szerveznek majd.

duna_drava_nemzeti_park_terkep

(MTI, Duna-Dráva Nemzeti Park)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: