Jégmadár vízitanösvény nyílt a Körösvölgyi Állatparkban

A nyár folyamán számos újdonsággal, programmal és látványossággal rukkol elő a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Többek között a fakókeselyű, a vadmacska és az uhu életével is megismerkedhetnek itt a látogatók. A több, mint ötven féle, a Kárpát-medencére jellemző állatok sorát idén is jónéhány új faj gazdagítja.

Aranysakált és fakókeselyűt is láthatunk

A mintegy három méteres szárnyfesztávolságú, valaha az Alföldön is gyakoribbnak számító fakókeselyű, ezen a vidéken már ritka. A látogatóközpont vadonatúj röpdéjében testközelből lehet megismerni e fenséges madarat. Ugyancsak az állatpark lakója a sűrű ártéri erdők rejtett életmódot élő lakója, a fokozottan védett vadmacska is.

Rajtuk kívül az európai bölények, a jávorszarvas, az aranysakál, a róka, a borz, a vízimadarak is vonzzák a látogatókat.

Új vízi tanössvény nyílt

Az évszázados fákban gazdag Anna-ligetet szegélyező Körös-holtágon megnyílt az országban egyedülálló Jégmadár vízitanösvény is. A tanösvény hazánk ötödik legnagyobb állóvízéről és annak élővilágáról, élőhelyeiről ad tájékoztatást. A nyolc állomásból álló tanösvény a látogatóközpontban kölcsönözhető vízi eszközökkel közelíthető meg. A létesítmény egész nyáron, minden vasárnap Szünidei Állatmustrával várja az érdeklődőket, melynek keretében az állatpark egyes állatfajairól fél órás ismertetők hangzanak el.

A látogatóközpontban július 1. és augusztus 31. között látható a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai által közösen, a természet védelméért létrehozott Őrzők című kiállítás.

(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: