Több köbméter szemetet szedtek össze a lillafüredi erdei kisvasút mellett

TeSzedd1Ismét csatlakozott az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Te Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! mozgalom szemétgyűjtő akciójához. Április utolsó szombatján az állami erdőgazdaság által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút útvonalának megtisztítását tűzték ki célul.

“Az akcióban több mint egy tucat önkéntes vett részt. Velük együtt reggel egy különleges, személy- és kőszállító teherkocsiból álló szerelvénnyel utaztunk Miskolc-Dorottya utca állomásról Garadnára. A Garadna és Lillafüred közötti szakaszt tettük rendbe, gyakorlatilag kitakarítottuk a Garadna völgyét” – nyilatkozta Jakóts Ádám, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki előadója, az akció szervezője.

TeSzedd2

Nemcsak a vasúti pálya közvetlen környezetét tisztították meg, hanem a közeli patakmedret és az erdőszéleket is. Egyebek mellett megszabadították a hulladéktól az egykori közép-garadnai farakodó és a szomorúi dolomit-rakodó területét is. A munka során évtizedes lerakókat számoltak fel.

TeSzedd3

“Rengeteg szemét került elő: flakonok, zacskók, autógumik, autókarosszéria-darabok, ruhaneműk és különféle építési hulladékok. A 8 köbméter rakterű kőszállító teherkocsi csaknem teljesen megtelt hulladékkal, amit a Diósgyőr-Majláth forgalmi telephelyre szállítottunk el. Az önkéntesek munkáját ezúton is köszönjük” – foglalta össze Jakóts Ádám.

TeSzedd1

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: