Terepmotoros vandálok lepték el a tamási és a kisszékelyi erdőket – Lépéseket tesz a Gyulaj Zrt.

gyulaj_motor_3„Sajnálattal és egyben felháborodással tapasztaljuk, hogy a tamási és kisszékelyi erdeink, valamint a kifejezetten a gyermekes családok által látogatott pihenő- és parkerdeink természetes nyugalmát terepmotorosok és quadosok zavarják meg. Ez pedig amellett, hogy a természet és a vad nyugalmát zavarják, illegális tevékenységükkel balesetveszélyt is okoznak az erdőben jogszerűen pihenni, kirándulni, kikapcsolódni vágyó családok számára” – hívta fel a figyelmet az Erdő-Mező Online a Gyulaj Zrt. honlapján megjelent tájékoztatóra.

Az állami erdőgazdaság közleményében hangsúlyozza, hogy az emberi egészség és élet veszélyeztetése mellett a természetben okozott károk is jelentősek. „A terepi száguldók kerekei által feltépett gyepeken, réteken, utakon, séta- és tanösvényeken gyors az erózió. Számos védett növény esik áldozatául a pusztító sportnak, sokszor visszafordíthatatlan károkat okozva. Ez nem csak sajnálatos, hanem törvénybe ütköző, illegális, így TILOS! A 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról 92/A. §: Erdőben quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni tilos. Az erdészeti vagy jogosult erdészeti szakszemélyzet segédmotoros kerékpárral vagy közúti forgalomba helyezett, legfeljebb 500 cm3 hengerűrtartalmú motorkerékpárral közlekedhet az erdőben munkavégzés céljából” – olvasható a gyulajzrt.hu oldalon.

gyulaj_motor

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mint a tolna megyei állami erdők vagyonkezelője – és azok közjóléti szerepének őrzője – a jövőben kiemelt figyelmet fordít az illegális motorozás visszaszorítására, és lépéseket tesz a vandalizmus e modern fajtája ellen. Az állami erdőgazdaság minden esetben feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon is.

gyulaj_motor_2

(Gyulaj Zrt. nyomán Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: