Tekerj az Őrségben! – Tematikus útvonalakkal bővült az őrségi kerékpáros kínálat

kerekpar_orseg_clAz Őrség 1, 2, és 3-as számú kerékpáros útvonalak mellé újabb hármat jelöltek ki nemrégiben a térségben. Ezekkel a Vadását, a Himfai-tavat és a Hársas-tavat érhetjük el Őriszentpéterből.

– Az új útvonalak az Őrség 4, 5, és 6-os számot kapták. Ahogy az első háromnak, ezeknek is Őriszentpéteren van az induló és érkező állomásuk. A most kijelölt utak tematikusak, felfűzték rájuk a régió tavait – mondta Tóth Jenő, az őriszentpéteri közös önkormányzati hivatal jegyzője. Az Őrség 4-es a Vadását célozza meg. Az 5-ös a Himfai-tavat, míg a 6-ossal a Hársas-tóhoz lehet kerekezni.

Akárcsak az első három túraútvonal kijelölésénél, most is kellő gondossággal jártak el. Szerencsére a kerékpározás terén példaértékű az összefogás a térségben. A települések önkormányzatai, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság, a nemrégiben alakult Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület és az Őriszentpéteri Teleház – Malom Látogatóközpont, hogy csak a legfontosabbakat említsük, mind-mind szívügyüknek tekintik a kerékpározási lehetőségek megteremtését a helybéliek és a régióba látogató turisták számára.

– Az érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szőceiek külön kérték. hogy az egyik kijelölt pályán elérhető legyen a tőzegmohás léprét – mondta el a jegyző. A korábbi 101 kilométer még 125-tel bővült, így most az Őrségben 226 kilométer kijelölt kerékpáros útvonal várja a bringásokat. Az új utakat bemutató térképek elkészültek, az útbaigazító táblákat megrendelték, azok hamarosan a helyükre kerülnek.

kerekpar_orseg

Beköszöntött a jó idő, egyre több kerékpárost látni az Őrségben. Az elmúlt hétvégén a helyi kerekesek is felkerekedtek, és ahogy azt tervezték, az Őrség 3-as útvonalat teljesítették. Minden hónap első szombatján nyeregbe pattannak, és először a régió most már megszaporodott útvonalait járják be, majd tovább indulnak. Nem csak saját kerékpárral lehet bejármi a régi és az újonnan kijelölt utakat: az Őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban ötvendarabos kerékpárflotta várja azokat, akik kölcsönözni szeretnének. Még tandem- és elektromos kerékpárok is várják az Őrségben kerekezőket.

(Kálmán György – vaol.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: