Webkamera és meteorológiai állomás a Prónay-kilátó tetején

A Romhány-hegyen épült Prónay-kilátó tetejére nemrég meteorológiai állomást és két webkamerát telepítettek, amelynek segítségével az érdeklődők akár a tervezett kirándulás kezdete előtt is rápillanthatnak a kilátó környékére. 

A friss időjárási adatok és kameraképek az idokep.hu oldalán már elérhetőek. A Prónay-kilátó meteorológiai állomásának adatai az alábbi módon érhetők el az Időkép oldaláról:

Az Időkép jpnlapjának kezdőképén a felső ikonsorból a “Hőtérkép” menüpontot kell kiválasztani, majd a “Magyarország” menüpontra kattintani. Alsópetény térségére közelítve, a kurzorral a kilátóhoz tartozó Alsópetényszámpont kiválasztása után már a teljes meteorológiai adatlap elérhető.

A webkamerák képét is hasonló módon tudjuk követni: a a felső ikonsorból a “Kamerák” menüpontot válasszuk, a kameratérkép aloldalon Alsópetény térségére közelítve megtalálható a két kamerára mutató nyíl. Ezekre kattintva, egyesével felugrik a kamerakép. A Prónay-kilátó északi és déli kamerája csodálatos látványt közvetít a nézők felé. 

A PRÓNAY-KILÁTÓRÓL BŐVEBBEN>>>

(Ipolyerdő Zrt. nyomán)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: