Több százezres kárt okoztak a rongálók a Sóstói-erdőben

Ismeretlenek a hétvégén a Sóstói-erdőben megrongálták azokat az információs táblákat, amiket a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete helyezett el – írja az erdőgazdaság. A vandál pusztítás eredményével hétfőn reggel szembesültek az erdészek. “Sajnos, nem ez az egyetlen károkozás, ami az utóbbi időben történt az erdőben: megrongálták a körszín padjait és az erdei színpad melletti kapcsolószekrényt is.” A társaság tájékoztatása szerint az összesített anyagi kár több százezer forint.

Az erdészet munkatársai komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy Sóstói-erdőt megfelelően karbantartsák. Kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy az erdőjárók pihenőhelyeket, információs táblákat találjanak a területen.

“Arra kérünk mindenkit, hogy próbálják megbecsülni ezeket, hiszen a rongálással mások pihenését teszik tönkre. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a pótlásra fordított forrásokat másra, például különféle fejlesztésekre is lehetne költeni” – fogalmazott Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: