Szarvasbőgés és madármegfigyelés a Körös-Maros Nemzeti Parkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szeptemberben is színes programokkal várja a látogatókat. Többek között szarvasbőgésen, állatparki programokon és madármegfigyelésen vehetünk részt.

Szeptember 1-én „Varázslatos Magyarország” címmel természetfotó kiállítás nyílt Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpontban. A tárlat november 4-ig tekinthető meg. 

Szeptember 14-én, pénteken rendezik meg a „Szarvasbőgés a Kis-Sárréten” elnevezésű szakvezetéses túrát. A gímszarvasok nászidőszakában a Sziki-tavakhoz látogatnak az érdeklődők, ahol madármegfigyelést is végzhetnek majd. A találkozó helyszíne: Biharugra, Földesi-telep. További információk és bejelentkezés Bíró István természetvédelmi tájegységvezetőnél a 06-30/475-1785-ös telefonszámon. 

Szeptember 15-én, szombaton rendezik meg Kardoskúton a XIX. Fehértó Napját. A természetvédelmi nyílt nap látogatói megismerhetik a Kardoskúti Fehértó és környéke természeti értékeit. Emellett kulturális és kézműves programok, ragadozómadár-védelmi bemutató és népi játszótér várja a vendégeket. Vásárolhatnak Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott árukat, délben pedig szürkemarhapörköltet illetve cigája pörköltet ebédelhetnek. A program reggel 9.00-től délután 5 óráig tart. 

Szeptember 15-én, 17.00 – 20.00 óra között a kék vércsék alkonyi megfigyelésére várják az érdeklődőket a Csanádi pusztákra. A mintegy 4 kilométeres, szakvezetéses túra keretében az esti behúzásra gyülekező kék vércséket figyeljük meg. A találkozó pontos helyéről telefonon kaphatnak tájékoztatást Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelőtől a +3630 5466 990-es telefonszámon. A program részvételi díja 500 Ft/fő.

Szeptember 18-án, kedden „Fogyatékkal élők napja” a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. Ezen a napon 9.00 – 17.00 óra között a fogyatékkal élők és családtagjaik 150 Ft-os áron vásárolhatnak belépőjegyet.  

 

(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: