Darazsak és csúszós ösvények nehezítik a kirándulást az Egererdő területén

Megnőtt a darázsveszély az Egererdő Zrt. által kezelt erdőkben, mivel a hosszan tartó meleg időszak kedvez a darazsak fejlődésének. A társaság közleménye szerint a rovarok főként a déli kitettségű tölgyerdőkben építenek fészket, de más fafajú erdőkben is előfordulnak. Sokszor hallható is egy-egy fészek, vagy darázsraj, hiszen a rovarzúgás már messziről felhívja a túrázók figyelmét a veszélyre, amit mindenképpen érdemes kikerülni!

A darazsak mellett az erdei kiránduláskor nagyon oda kell figyelnünk a lábunk alá, hiszen a poros, száraz, kőgörgeteges ösvényeken nagy a csúszásveszély.

FONTOS, hogy az erdőlátogatók bokát jól tartó zárt lábbeliben, elegendő étellel, vízzel együtt túrázzanak és az ösvényekről ne térjenek le.

Ha bármilyen probléma adódik, a 112-es segélyhívó számon kérhető segítség. De ahhoz, hogy a bajbajutott vándor elérhesse a mentőket, és a segítségnyújtók is könnyen megtalálják a sérültet az erdőrengetegben, két dolog mindenképp szükséges: 1. működő mobiltelefon, 2. beazonosítható erdei helyszín (pl.: turistaösvény, tisztás, stb. ).

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: