5 tipp az erdei kerékpározáshoz

Nincs is jobb érzés, amikor a napfény simogatja az arcunkat, a lágy szellő belekap a hajunkba és a természet neszeit vagy éppen csendjét hallgatjuk. Élvezetes biciklitúrákat is szervezhetünk magunknak, de a családunkkal, a barátainkkal is remek kikapcsolódás lehet kerékpáron ülve felfedezni a környező erdőt. Mire ügyeljünk, ha ilyen típusú kirándulást szervezetünk? Mutatunk 5 tippet!

Tippek a tökéletes erdei kirándulásokhoz

Manapság egyre többen pattannak biciklire és élvezik ki a mozgásnak ezt a formáját. Az országban járva – kelve, azt tapasztalhatjuk, hogy egyre több kerékpárút épül, ami nem csoda, hiszen az első tavaszi napsugarak hatására sokan szedik elő a garázsból a kétkerekűjüket, hogy minél távolabb kerüljenek a nyüzsgő várostól, a szennyezett levegőtől és hogy ily módon kapcsolódjanak ki és relaxáljanak. Ha sikerült előszednünk a kedvenc kerékpárunkat a garázsból, akkor el is kezdhetjük tervezni a kerékpáros túraútvonalunkat. Ez egyben az első tipp is, hiszen sokkal kellemesebb lesz a kiruccanásunk, ha egy biztonságos és valóban kerékpárra tervezett útvonalon haladunk.

A második lépés, mindig a meglévő felszerelés megléte és a kerékpár alapos ellenőrzése. A kerekek, a lámpák megléte, a kerékpár karbantartása elemi, hiszen egy jó állapotban lévő bicikli a lehető legjobb támaszunk lehet egy hosszabb kerékpártúra során.

Ha még nem szereztük be a kétkerekűnket, ezzel kapcsolatban is határoznunk kell, hiszen ma már nem csak férfi, női és gyerekbicikli szerepel a repertoárban, hanem elég sokféle kerékpár áll a rendelkezésünkre: MTB kerékpárok, trekking és cross kerékpárok, elektromos kerékpárok, városi kerékpárok, összecsukható biciklik, freestyle és BMX kerékpárok, senior kerékpárok, országúti kerékpárok.

A kerékpárruházat és a sisak is fontos részét képezik ezeknek a túráknak. Ha autóval mozdulunk ki a városból, akkor szükségünk lesz kerékpártartóra is a gépkocsira. A kerékpáros sisak nem csak a kisgyerekek egyik védőeszköze biciklizés során, de a felnőtteknél is jó szolgálatot tesz egy-egy elesés, vagy kiszámíthatatlan magasságú faág esetén. Nagyfokú biztonságot és védelmet nyújt mindenki számára. A ruházat kiválasztásánál is mindig a kényelemre és a biztonságra összpontosítsunk. Egy kényelmetlen nadrág, egy szoros cipő, egy, a kezünkön csúszkáló kesztyű tönkreteheti a kerékpáros élményeinket.

Az utolsó tipp nagyon egyszerű: élvezzük ki a természetben töltött idő minden egyes pillanatát. Szálljunk le néha a nyeregből, üljünk le egy fa tövében, öleljünk meg egy fát, hiszen ezzel csökkenthető a stressz és oldódik bennünk a feszültség. A természet és a kerékpározás javítja a mentális, az érzelmi és a fizikai egészséget.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: