2016-ban több ezren választották a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola foglalkozásait

Eredményes évet zárt a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. 2016-ban éppen száz foglalkozás volt az oktatási intézményben, amiken csaknem 4400 gyerek vett részt. A legnépszerűbb rendezvénynek a májusi Madarak és Fák Napi program bizonyult, ezen több mint 900 résztvevőt regisztráltak.

nyirerdo_foglalkozasok

Sokan voltak kíváncsiak az Erdők Hete kapcsán szervezett eseményekre is. A „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” címet viselő tanösvény-jellegű erdei sétán több mint ötszázan ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben. Csaknem ugyanennyien vettek részt a már hagyományos NYÍRERDŐ Napon, az erdei tornapályánál. Az erdei iskolában tucatnyi foglalkozás közül választhattak a csoportok. Petrilláné Bartha Enikő iskolavezető irányításával a legnagyobb számban a madárismeretről, az erdész munkájáról, az erdőgazdálkodásról, az erdő élővilágáról és az állatok nyomairól tanultak a gyerekek.

„Most, a téli időszakban is hasznos elfoglaltságot kínálunk a kicsiknek az erdei iskolában. A napokban hirdettük meg a „Miért jó a zord tél?” elnevezésű verses-mesés foglalkozást, és a madáretető-gyűrűző programra is várjuk a jelentkezéseket. A programokról részletes információ található a www.nyirerdo.hu internetes oldalon” – foglalta össze Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

(Nyírerdő Zrt.)

Kapcsolódó cikkek:

Erdei foglalkozások: csoportok jelentkezését várja a Nyírerdő Zrt.

Rajzpályázatot hirdet a Nyírerdő Zrt. „Élet a téli erdőben?” címmel

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: