Az állatok mellett már fákat is örökbe lehet fogadni a Budakeszi Vadasparkban

budakeszi_vadasparkA társadalmi felelősségvállalás jegyében idén két nagyvállalat is élt a Budakeszi Vadaspark által biztosított lehetőséggel, és faültetéssel újította meg a Vadaspark faállományát. Az állatok mellett immár fákat is örökbe lehet fogadni – akár magánszemélyként is –, aki pedig így dönt, az a hazai erdőket és a jövőt támogatja.

A Budakeszi Vadaspark 26 hektáros bemutató területének elsődleges célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült flórát és faunát. A vadasparkban élő állatok jólétének biztosítása mellett az őshonos fafajokat tömörítő, védett és Budai tájvédelmi terület részét képező üzemtervezett erdőterület folyamatos megújítása, ápolása is mindennapos feladatnak számít. Minden egyes fa ültetése befektetés a jövőbe, a Budakeszi Vadaspark pedig lehetőséget biztosít vállalatok és magánszemélyek számára is, hogy ők is megélhessék, milyen érzés tevékenyen részt venni a magyar erdővagyon ápolásában, illetve abban az évtizedeket felölelő, tartamos erdőgazdálkodási folyamatban, amit a vadasparkot alapító és az erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. végez.

Az idei év során két vállalat is élt ezzel a lehetőséggel: a Magyar Telekom 30 darab, az Accor-Pannonia Hotels Zrt. pedig 25 darab őshonos cser és kocsánytalan tölgy ültetésével fektetett a jövőbe, hiszen a most ültetett fák minimum 25-30 éves időtávlatot hidalnak át.

„A körülbelül 2 méteres tölgycsemeték egyéni védelemben részesülnek, és különleges helyre kerülnek, így több tízezer ember láthatja őket. Gondoskodunk ezekről a csemetékről, és biztosítjuk a növekedésükhöz szükséges összes feltételt. Hiszünk abban, hogy a környezetvédelem, az erdeink és a bennük található fák támogatása fontos része a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának, ezért is biztosítjuk számukra ezt a lehetőséget. Aki fát ültet, az bízik a jövőben, és aktívan tesz azért, hogy gyermekeink és unokáink is gyönyörű erdőket örökölhessenek” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Természetesen nem csak vállalatok számára áll nyitva a faültetés és a fa-örökbefogadás lehetősége: pár hete Bácsfalvi Gergő mentős tiszt döntött úgy, hogy újszülött kislánya örömére, születésének emlékére fát ültet a Budakeszi Vadasparkban. A jövőben pedig, vissza-visszalátogatva a vadasparkba, közösen nézhetik majd, ahogy a kislánnyal együtt cseperedik a facsemete.

A faültetéssel kapcsolatban bővebb információt a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu elérhetőségen kaphatnak.

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: