Több mint ötszázan futottak a Budakeszi Vadasparkban

vadaspark_futoverseny1A Budakeszi Vadaspark szombat délelőtt nagyszabású futóversenynek adott helyet, amivel az aktív rekreáció és az önfeledt családi sportolás helyszínévé vált. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupára már egészen óvodás kortól lehetett nevezni, így több százan vágtak neki a változatos kategóriákban meghirdetett versenyszámoknak.

A természetben, az erdő fáinak árnyékában sportolással töltött idő más élményt és teljesebb feltöltődést nyújt, mint az épített pályákon vagy a város flaszterén való futás. Jobb levegőn mozoghatunk, megfigyelhetjük az erdők legapróbb mozzanatait is, a terepnek köszönhetően pedig ízületeinket és izmainkat is óvhatjuk. A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt-vel és a B-B Ultramaraton Kft-vel közösen döntött úgy, hogy a kora őszi időjárást, illetve a vadaspark és környéke csodálatos terepi adottságait kihasználva, terepfutóversenyre invitálja a helyi lakosokat, és a távolabbról érkező, aktív kikapcsolódásra vágyókat is.

vadaspark_futoverseny2

A BBU Vadasparki Terepfutó ünnepélyes megnyitóján Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. termelési és természetvédelmi főmérnöke, és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója mondott köszöntő beszédet.

Megnyitó beszédében Szabó Péter kiemelte: „Budapest különleges helyet foglal el az európai nagyvárosok között, hiszen több mint 6000 hektár erdő várja a lakosságot rekreáció céljából. A vadasparkot alapító, illetve a környező erdőterületeket kezelő Pilisi Parkerdő Zrt.-vel közösen úgy látjuk, hogy egyre többen használják a főváros közelében lévő, ízületkímélő erdei ösvényeket és területeket futásra, kocogásra, sportolásra. Ezért nem volt számunkra kérdés, hogy a helyszín biztosításával, az egyik főszervezőként belevágunk a BBU Vadasparki Terepfutó Kupa lebonyolításába. Hatalmas öröm és egyben visszaigazolás is, hogy ilyen sokan vettek részt a rendezvényen.”

vadaspark_futoverseny1

A versenyen 7 egyéni és 1 csoportos kategóriában lehetett indulni, melyeket a szervezők úgy alakítottak ki, hogy a legkisebb óvodások és iskolások is tudjanak a rájuk szabott távokon indulni, de a rutinosabb sportolók, vagy a családostul nevezők se maradjanak kihívás és sportolási lehetőség nélkül. Nemenként az 1-3. helyezettek, minden távon és kategóriában érem és oklevél díjazásban részesültek, az egyes futamok abszolút 1. helyezett női és férfi versenyzői pedig serleggel mehettek haza.

vadaspark_futoverseny3

A Budakeszi Vadaspark ezúton is gratulál a győzteseknek, és köszöni minden résztvevőnek, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a BBU Vadasparki Terepfutó Kupán.

(Budakeszi Vadaspark)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: