Dallamvonat a Bükkbe – fúvószene szólt Andókúton

Dallamvonat4Szombaton két kirándulóvonatot közlekedtetett az Északerdő Zrt. a Miskolc-Dorottya utcáról a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szárnyvonalán Mahócára. “Ahogy utasaink az elmúlt évek során is megszokhatták, mindig készülünk valamilyen különlegességgel, amely során ezúttal különleges hangszereket felvonultató koncertet hallgathattak meg az érdeklődők” –  – mondta Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója.

Ács Gyula karmester, zeneszerző, népzenész, az idén 50 éves miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium művésztanára különféle fúvós hangszereket szólaltatott meg. A duda-, furulya- és tárogatószó mellé a hangszerekről és zenetörténeti érdekességekről érdekes előadást is tartott. A mesés hangulatú és kiváló akusztikájú andókúti forrástó kis szigete tökéletes helyszíne volt a koncertnek.

Dallamvonat1

“A programon több mint százan vettek részt. Kihasználva a jó időt, sokan nemcsak vonatoztak és zenét hallgattak, hanem kirándultak is egyet a környéken” – emelte ki Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója.

Dallamvonat2

Dallamvonat3

Dallamvonat4

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: