Megszerettetni az erdőt, a természetet – Kaán Károly megyei verseny terepgyakorlata egy győri parkban

kaan_karoly_gyor_2Április 15-én zajlott le a XXIV. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulója Győrben, amely sokszínűségéhez hozzájárult a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is, mind szakmai programmal, mind pedig ajándékokkal. Az összesen 26 ötödik és hatodik évfolyamos diák a szorgos felkészülés során elsajátított ismereteik alapján töltötte ki a feladatlapokat.

A kérdések többek között Kaán Károly munkásságához, a TermészetBÚVÁR magazin kijelölt cikkeihez, valamint a Hortobágyi és Duna-Dráva Nemzeti Parkokhoz kapcsolódtak. A délelőtti nagy munka után igazi kikapcsolódást nyújtott a gyerekeknek a terepgyakorlat. A verseny egy győri, belvárosi iskolában zajlott, így emiatt csak az iskola előtti parkban, a Bem téren tartották meg a azt, így annál nagyobb izgalommal várták, hogy mit mutat a tanulóknak egy erdész egy parkban.

kaan_karoly_gyor_1

Szilágyi Annamária a gyermekek gyűrűjében

Szilágyi Annamária, az állami erdőgazdaság erdőmérnök munkatársa kalauzolta a gyerekeket, aki által megismerhették azokat a parkban látható fajokat, amelyek ez erdőkben is előfordulnak, de sok információt megtudhattak életmódjukról, virágaikról, terméseikről.

kaan_karoly_gyor_2

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre. Minden versenyző hazavihette a Mi erdőnk legfrissebb lapszámát, illetve a KAEG Zrt. által felajánlott ajándékokat. Az első három helyezett pedig külön jutalomban részesült a társaságtól.

kaan_karoly_gyor_4

Gratulálunk minden résztvevőnek!

(Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: