Fuss, Forest! – Jótékonysági terepfutóversenyt tartanak a Budakeszi Vadasparkban

Nem akármilyen terepfutóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark április 5-én, vasárnap. A Fuss, Forest! elnevezésű verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig 6 táv közül választhatnak az indulók. Aki benevez a versenyre, aznap ingyenesen látogathatja a Vadasparkot. A bevételt a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők.

(Forrás: Friedrich Vilmos, Budakeszi Vadaspark)

A Budakeszi Vadaspark környékén található erdők és turistautak a Budai-hegység legszebb részei közé tartoznak. Ezen a területen, illetve a Vadaspark közvetlen közelében alakították ki a versenyszervezők – a Budakeszi Vadaspark, az Örökerdő Alapítvány és a CoffeeRUN Sportegyesület – a verseny távjait úgy, hogy azok közül a legkisebbek által is könnyen teljesíthető néhány száz méterestől az alapos felkészültséget igénylő félmaratonig minden korosztály és résztvevő megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Ezért is ígérkezik remek mókának a Fuss, Forest!, mert a családok, a gyerekek, a közepes távokat kedvelő futók és a tapasztalt félmaraton-teljesítők egyaránt felfedezhetik benne a kihívást: a közösségi élményt, a szabadban sportolás semmihez sem hasonlítható hangulatát, a tavaszi budai hegyek szépségét. Így valamennyi induló garantáltan siker- és sportélménnyel lehet gazdagabb a verseny után. És még valamivel: azzal a tudattal, hogy jótékony célt támogat. A Budakeszi Vadaspark ugyanis a bevétel felhasználásával a magyarországi vadmacska populáció védelméhez, a vadmacskák elterjedésének, életmódjának tanulmányozásához, a Vadasparkban született egyedek visszavadításához járul hozzá.

 (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Fuss, Forest! jótékonysági futáson 6 távon lehet indulni:

  • Süni futam óvodásoknak (350 m),
  • Mosómaci futam alsósoknak (350 m),
  • Farkasfalka futam családoknak (350 m),
  • Tűzróka futam (4 km, 100 m szintemelkedés),
  • Vadmacska futam (8,8 km, 250 m szintemelkedés),
  • Hiúz félmaraton (20,86 km, 492 szintemelkedés).

A rajt és a cél a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz. A kistávok 9:30-tól 10 percenként, a Tűzróka és a Vadmacska futam, valamint a Hiúz félmaraton indulói 10 órakor rajtolnak. A szintidőn belül célba érkezők egyéni befutórelikviát kapnak. A 4 és a 8,8 kilométeres táv, valamint a félmaraton 1-3. helyezettje – férfi és női külön-külön – ajándékcsomagban részesül, illetve a Budakeszi Vadasparkba szóló éves bérletet kap.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás valamennyi résztvevőjének rajtcsomagjában lesz egy karszalag, ami a verseny napján ingyenes belépésre jogosít a Budakeszi Vadasparkba.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás versenykiírása, a kedvezményes online nevezés – amire március 30-áig van lehetőség –, illetve valamennyi információ a verseny honlapján érhető el.

(Budakeszi Vadaspark)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: