Kánikulában túrázni? Csak felkészülten!

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a tíz legfontosabb kelléket, amit túrázáskor érdemes magunkkal vinni. Ezúttal további hasznos tanácsokat osztunk meg, hogy a nyári melegben is élvezni tudjuk a kirándulást.

Elegendő folyadék

Alapszabály: túrázáskor mindig legyen nálunk elegendő folyadék! Ezt a nyári hőségben még inkább fontos betartani, hiszen a meleg levegő és a tűző nap hatására szervezetünk sokkal jobban igényli a vizet. Ha nincs forrás a túraútvonal mentén, mindenképp töltsünk több folyadékot indulás előtt a kulacsunkba!

Milyen ennivalót ne?

A nagy melegben kerüljük a zsíros és a gyomornak megterhelő ételeket, hiszen ezektől szaporább lesz a verejtékezés és rossz közérzetet biztosítanak. Emellett természetesen a tejtermékek sem ajánlottak, hiszen a kánikulában gyorsan megromolhatnak a túra-hátizsákban.

Megfelelő öltözet

Persze, kinek mi a kényelmes, de nőknek érdemes a spagetti pántos felső helyett inkább ujjas pólót felvenni, így kevésbé fog leégni túrázás közben a váll és a hát. A nyári hőségben kerülendők a sötét színek, amik magukba szívják a meleget, helyette inkább fehér, vagy legalábbis világosabb ruhát válasszunk.

Napellenző, kalap

Bár az erdő sűrűjében a lombkorona távol tartja a napsugarakat, utunk biztosan átvezet mezőkön, gerinceken is. Mozgás közben kevésbé vesszük észre, hogy a fejünk ki van téve a forró sugaraknak, pedig komoly napszúrással is végződhet az izgalmakkal teli kalandozás. Így érdemes egy baseball sapkát, vagy egy kalapot magunkkal vinni az útra.

Naptej

Tévhit, hogy kirándulás során nem lehet leégni! Arcunkat, karunkat érdemes naptejjel védeni!

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: