Barlangoljunk! – Márciusban látogasson el kedvezményesen hazánk barlangjaiba!

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Március folyamán mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangjaink, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangjaink megismerésére különleges lehetőségeket biztosítunk.

Az Aggteleki Nemzeti Park legnépszerűbb Baradla-barlangjában egész hónapban 20% kedvezmény, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangjában 10-30% kedvezmény várja a maradandó élményeket keresőket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban kedvezményes programok sora várja a kicsiket és nagyokat a Szentgáli-kőlikben, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangokban. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban remek családi programok várhatók – Manótúra az Abaligeti-barlangban vagy akár a Denevérkaland. A Bükki Nemzeti Park családbarát programokkal, ősrégészeti túrákkal, barlangi kalandtúrákkal várja a vállalkozó szelleműeket.

Vegyen részt március folyamán az élményeket tartogató különleges barlangi programokon! Ismerje meg hazánk nemzetközi szinten is egyedülálló barlangjait a barlangi tematikus hónap során! Meggyőződésünk, hogy a barlangok bemutatása fontos eszköz e sérülékeny természeti értékek megőrzésében.

Aggteleki Nemzeti Park

Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra, vörös-tói középtúra, jósvafői rövidtúra
Időpontok: 2018. március
Aggtelek: 10.00, 11.30, 13.00, 15.00
Vörös-tó: 10.00, 12.00, 14.00
Jósvafő: 14.00
Az Aggteleki-karszt több mint 20 000 hektáros területét 1978-ban tájvédelmi körzetté, majd 1985-ben nemzeti parkká nyilvánították kimondottan a geológiai értékek – a karszt felszíni és felszín alatti világának – védelme érdekében. Ezen a viszonylag kis területen közel 300 kisebb-nagyobb barlang található. Találkozás a barlangbejáratoknál, jelentkezés nem szükséges.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park 

Kedvezményes alap barlangi kalandtúra a Szentgáli-kőlikban
Időpont: 2018. március 17.
Magyarország leghosszabb dolomitban kialakult barlangja a Szentgáli-kőlik fokozottan védett barlang, ahol képzett és tapasztalt barlangi túravezetők kíséretében vehetnek részt az érdeklődők egy testet-lelket megmozgató, izgalmas barlangi alap kalandtúrán 10 éves kortól.
További részletek>>>

Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban
Időpont: 2018. március 17.
Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország kilencedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja.
További részletek>>>

Kedvezményes látogatás a Lóczy-barlangban
2018. március 19. – 2018. április 29.
Balatonfüreden, a Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik.
További részletek>>>

Bükki Nemzeti Park 

Esztáz-kői barlangtúra gyalog és kerékpárral
Időpont: 2018. március 3.
Az Esztáz-kői-barlang a Felsőtárkány melletti Gyetra-völgyben található. Megközelítése lehetséges kerékpárral, amely kölcsönözhető is a BNPI felsőtárkányi látogatóközpontjában,de gyalogosan is.
További részletek>>>

Ősrégészet a kiépítetlen Kő-lyukban
Időpont: 2018. március 10.
A Miskolc-Bánkút műút mellett található barlang bejárása során izgalmas ősrégészeti leletekkel, a barlangi élővilág nyomaival és cseppkövekkel is találkozunk.
További részletek>>>

Extrém overálos barlangtúra a Bolhási-víznyelőbarlangban
Időpont: 2018. március 18.
A bejáraton befolyó víz minden esetben nedves élményt nyújt. A függőleges aknákon való közlekedést beépített létrák teszik lehetővé. A kúszós-mászós útvonal miatt ezt a túrát inkább barlangjárásban tapasztaltabb személyeknek ajánljuk!
További részletek>>>

Geológia és ősrégészet a Hór-völgyben
Időpont: 2018. március 18.
Túra a Bükkalja geológiai értékei mentén, természetvédelmi szakvezetéssel. Útvonala: Hór-völgyi Látogatópark – Suba-lyuk „ősemberbarlang” – Mész-hegy – Ördögtorony kaptárkő – Látogatópark.
További részletek>>>

Ősrégészeti túra a Bükkben
Időpont: 2018. március 31.
Ősrégészeti szakvezetés, amely a Lillafüred –környéki ősemberbarlangokat fűzi fel egy igazán látványos és érdekes útvonalra: Szeleta-barlang, Büdös-pest, Kecske-lyuk, Felső-forrási-barlang, Lilla –barlang.
További részletek>>>

Duna-Dráva Nemzeti Park

Szezonnyitó akció az Abaligeti-barlangban – A barlangba március 15-én, 16-án, 17-én és 18-án belépőjegyet váltók a fenti napokon a belépőjegy felmutatásával a nyitvatartási időben ingyenesen látogathatják meg a pécsi Pintér-kert Arborétumot.

Manótúra az Abaligeti-barlangban
Időpont: 2018. március 3.
Az óvodás, kisiskolás gyermekek a mesés elemekkel átszőtt barlangtúrán Moszanka és Pipisztrella segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, a föld alatti rejtett élővilágot, megtudhatják, mi mindenre érdemes odafigyelni, amikor barlangokban járunk.
További részletek>>>

Denevérkaland Abaligeten
Időpont: 2018. március 24.
A résztvevő gyermekek egy játékos tárlatvezetés és foglalkozás keretében ismerhetik meg a denevérek titokzatosnak tűnő világát, majd élményt adó kirándulást tehetnek a Denevér tanösvényen.
További részletek>>>

(Kép: Gergely Tibor)

Duna-Ipoly Nemzeti Park 

Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban
Időpontok: 2018. március 9. és 23.
Kalandos felfedező út a barlang ritkán látogatható szakaszán. A hétköznapi barlangtúrák útvonaláról letérve, az Óriás-folyosó után egy olyan járatban folytatódik az út, amelyet ma főként a kutatók használnak.
További részletek>>>

(magyarnemzetiparkok.hu nyomán Erdeiprogramok.hu)

Erdei Programok

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: