Téltündérrel és Erdészapóval is találkozhattak a Zúzmara Expresszen

A 2017-es esztendő első kisvasutas rendezvényeként szombaton különvonatot indított az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja – a menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon – Mahócára.

(Kép: Északerdő Zrt.)

(Kép: Északerdő Zrt.)

A csípős, mínusz tíz fok körüli hideg nem vette el a kedvét a kisvasutak kedvelőinek: előzetesen minden hely elkelt a szerelvényre. A két mozdonnyal és négy fűtött kocsival közlekedő Zúzmara Expressz utasait kétféle programajánlattal várták a szervezők. A vasútfotósok számára a két új vadászkocsiból kiállított szerelvénnyel fotósvonatot indítottak, melynek útja során a pálya legszebb pontjain készíthettek felvételeket a résztvevők. A gyermekes családokat pedig a fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolában várták érdekes programokkal a szervezők.

(Kép: Északerdő Zrt.)

(Kép: Északerdő Zrt.)

A gyerekek találkozhattak Téltündérrel és Erdészapóval, majd tesz-vesz órán, erdei iskolai bemutatón és „hó-bagoly” készítő versenyen vehettek részt. A visszajelzések alapján, nem bánta meg, aki a LÁEV-et  és az Erdei Iskolát választotta ezen a napon. Az erdőgazdaság munkatársai abban bíznak, hogy hasonlóan sikeres lesz a következő, február 14-re és 15-re tervezett „Szerelemvonat Lillafüredre” elnevezésű rendezvény is.

(Északerdő Zrt.)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: