Ismerd meg az erdőt, annak kincseit és a fakitermelés eszközeit Sopronban!

innolignum_2015_1_21Csúsztál már erdészeti drótkötélpályán? Láttál már óriási fakitermelő gépeket? Tudod, hogy mitől más egy mezőgazdasági és egy erdészeti traktor? Hallottad már veterán motorfűrészek hangját, amelyekkel évtizedekkel ezelőtt dolgoztak a favágók? Szeretnéd megkóstolni az erdő ízletes kincseit vagy utánozni a bőgő szarvasokat? Találkoznál a legjobb magyar sportfavágókkal? Ha igen, akkor csütörtöktől szombatig látogass el a hazai erdészet és faipar fellegvárába, Sopronba, ahol az ország legnagyobb szakmai vására és rendezvénysorozata rád is vár!

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat szeptember 8-án, csütörtökön nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a Novomatic Arénában. Idén azonban nem csak a szakma képviselőit várják fokozottan a szervezők, hiszen szombat estig számos közönségprogramot szerveznek kicsiknek és nagyoknak; óvodásoknak, iskolásoknak, egyetemistáknak és családoknak egyaránt.

Sopron mindenkit vár!

A kiállítás szakmai részén az erdészek, fakitermelők és a faipar szereplői a legújabb gépészeti technológiákkal – többek között a természetközeli erdőgazdálkodás eszközeivel – ismerkedhetnek meg. Idén sem hiányozhatnak például a híres, a világ élmezőnyébe tartozó márkák: többek között a John Deere, a Komatsu vagy éppen a Ponsse. De számos más gyártó is képviselteti magát a három nap alatt: nagy- és kisgépek, szerszámok és terepjárók mellett a fa feldolgozása és a tüzeléstechnika, a megújuló energiaforrások és kazánok is helyet kapnak a rendezvények.

innolignum_2015_1_12

2016-ban azonban minden eddiginél több és változatosabb közönségprogram várja a családokat, a szakmai és laikus látogatókat egyaránt. Idén például visszatérnek az állami erdőgazdaságok az innoLignum Sopron szakvásárra, ezzel is jelezve, hogy a kiállítás a hazai szakma egyik kiemelt rendezvénye. A 22 erdészeti társaság közös standján megismerkedhetünk Magyarország vadfajaival, kirándulóhelyeivel, kóstolhatunk erdei termékeket, de az erdészek munkájába is betekintést nyerhetünk. Sőt, szombaton szarvasbőgő versenyt is rendeznek gyerekeknek.

Míg csütörtökön főként a szakma áll a középpontban, a hétvégére megszaporodnak a közönségprogramok. Minden nap lesz méhészeti bemutató, péntektől pedig a Natúra Játszóház várja a gyerekeket. Mindeközben a szabadtéren szebbnél-szebb szobrok készülnek majd fából, méghozzá láncfűrész segítségével. Fából készült alkotásokkal a faesztergályos találkozó ügyes kezű mesterei is készülnek, ahogy teszik ezt már több éve. A legbátrabban különleges módon próbálhatják ki a fakitermelők egyik fontos munkaeszközét, a farönkök mozgatására használt drótkötelet, hiszen segítségével a magasból csúszhatunk le, és úgy szemlélhetjük meg a kiállítást.

innolignum_2015_1_23

Hazánk legjobb sportfavágói közül is többen ott lesznek a soproni Novomatic Arénánál, hiszen péntek délután STIHL Timbersports favágó bemutató lesz. De aki szereti a motorfűrészek hangját, az szombaton sem maradhat otthon, hiszen harmadik alkalommal bőgnek fel a több 10 éves láncfűrészek is a kiállítás területén. Az Erdő-Mező erdészeti portál veterán motorfűrész kiállításán ezúttal is több ritkaságot lehet majd megtekinteni, miközben a szervezők néhány meglepetéssel is készülnek.

Mindezek mellett az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat részeként több szakmai konferencia, előadás és bemutató is várja a szakmai látogatókat szeptember 8. és 10. között, amelyek kiemelt témája a klímaváltozás, és annak erdőkre gyakorolt hatása.

Hétvégén tehát mindenképpen érdemes ellátogatni a hazai erdészet és faipar fellegvárába!

Részletek a rendezvényről: www.innolignumsopron.hu

További információ:
E-mail: innolignumsopron@sopronholding.hu
Telefon: 99/514-514
www.innolignumsopron.hu

Kedvcsináló videók az előző évekből:

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: