Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok

2016-07-09 - 2016-07-10

Szeretettel várnak minden természetbarátot a legfiatalabbaktól a legidősebbekig a gyógynövények ünnepére!

Időpont: 2016. július 9-10.

Idén a családokról szól a rendezvény: a gyerekek, a nők és a férfiak, szülők és nagyszülők egészségvédelme lesz fókuszban. Szeretnék, hogy a látogatók még több program közül választhassanak, így nem csupán a nagysátorban, de a Közösségi Házban is lesznek előadások, az iskola udvarán pedig gerinctornát tartanak.
Hagyják maguk mögött a hétköznapokat, és élvezzék a bükki táj varázsát, a gyógynövénytúrákat, a változatos előadásokat, a kézműves vásár forgatagát, és persze hasonlóan gondolkodó emberek társaságát, akik szintén hisznek a természet tiszteletében, a gyógynövények erejében, a tudatos egészségmegőrzésben.

Ízelítő a programból:

  • Az előadók közt szerepel többek között Szabó György, a bükki füvesember, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta, gyógynövény szakértő és Kőrösi Gyula gyógymasszőr, manuálterapeuta.
  • Mindkét napon 10.00-től 18.00 óráig óránként indulnak kerti gyógynövény-ismereti séták.
  • Mindkét napon 13.00 órakor kezdődnek a 2-2,5 óra hosszú gyógynövény túrák. Indulás és jelentkezés az Információs sátornál.
  • Izgalmas gyógynövény-felismerő játékban vehet részt a tornateremben, próbára teheti jártasságát a gyógynövények világában. Kiállítás keretében bemutatják, hogy a gyógynövények mely részeit gyűjtjük. A bemutató és játék szervezője: Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campus.
  • Szombaton és vasárnap egész nap, 10.00-től 18.00 óráig a vendégek ingyenes egészségvédelmi szűrőprogramon vehetnek részt a szűrőkamionban, a Nagysátor mellett.
  • A fesztivál ideje alatt szaktanácsadók állnak a látogatók rendelkezésére.
  • Diabess sátor: Gyuri bácsi szívügye a cukorbetegek életminőségének javítása, ezért a cukorbetegség elleni Diabess-Györgyteának külön helyszínt szentelnek a szervezők.
  • Tornázzanak Soltész Andrea gerincterapeutával, a gerincproblémák szakértőjével a rendezvény mindkét napján!
  • Gyermekprogramok: kézműves foglalkozások, népi játékok

További részletek a rendezvényről ITT>>>

bgy-2016-fejleckep_r

 

Tetszik!
Facebook

Részletek

Kezdés:
2016-07-09
Vége:
2016-07-10
Esemény Category:
Esemény Tags:
,

Szervező

Gyógynövényház és Györgytea
Telefon:
(46) 390-278
E-mail:
info@gyorgytea.hu
Honlap:
gyorgytea.hu

Helyszín

Bükkszentkereszt
Bükkszentkereszt, Magyarország + Google Térkép