Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Vízitúra a Dráván

2021. május 24.

Egy természeti szépségekben különösen gazdag vízi túrát ajánlunk Vejti és Drávaszabolcs között a Dráván. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagy kócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet.

Útvonal: Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont – Vejti kikötő (transzfer) – Drávaszabolcs kenutúra – Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont (transzfer) 

Gyülekezés az Ős-Dráva Látogatóközpontban a recepciónál. A túravezető fogadja a résztvevőket, majd beszállnak a kisbuszba és elutaznak Vejtibe, ahol tartanak egy tájékoztatót a betartandó szabályokról, a túrával kapcsolatos tudnivalókról, az evezéssel kapcsolatos technikai ismeretekről. Nagyobb csoport esetén a 8 fős kisbusz kétszer fordul majd, addig a többiek gyönyörködhetnek a Drávában.

A túravezető elosztja a csapatokat, majd egymás után vízre szállnak. A Dráva határfolyó, ezért főleg a bal parthoz közel fognak evezni, és nagyon fontos, hogy a csapatok nem szakadhatnak szét, együtt kell haladni. A mentőmellény viselése mindenki számára evezős tudástól, kortól, úszástudástól függetlenül kötelező! A Dráván lefelé evezve elhaladunk kis öblök, horgászok mellett, ha csendben vagyunk, vízimadarakat: kócsagokat, szürke gémeket is láthatunk. A túra hossza 20 km, de a folyó itt kb. 5 km-es sebességgel folyik, így senkinek nem fog ez a táv nehézséget okozni. A vízben úszó akadályokra, forgókra figyelünk, betartjuk az alapvető szabályokat, és a túravezető instrukcióit. A drávaszabolcsi híd előtt kötünk ki, a hajókat szivaccsal tisztára töröljük, majd beszállunk a várakozó kisbuszba, és létszámtól függően egy vagy két turnusban visszavisznek bennünket az Ős-Dráva Látogatóközponthoz.

Időpont: 2021. május 24. 9:00-14:00
Helyszín: Ős-Dráva Látogatóközpont

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2021. május 24.
Esemény Categories:
,
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon:
(72) 517 200
E-mail:
dunadrava@ddnp.kvvm.hu
Honlap:
www.ddnp.hu

Helyszín

Ős-Dráva Látogatóközpont
Szaporca, Magyarország + Google Térkép
Telefon:
72/223-015
Honlap:
http://odlk.hu/