Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

TeSzedd! a Kéken tavaszi akció és NyitniKék Természetjáró nyílt nap

2016-04-29 - 2016-05-01

Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd!-et idén hatodik alkalommal rendezik meg. Ennek keretein belül újra lesz szemétgyűjtési akció a Kéken is április 29-én és 30-án.

 

Az országos TeSzedd! mozgalom április 28. és május 1. között várja a környezetükért tenni akaró, felelősen gondolkodó jelentkezőket. A Magyar Természetjáró Szövetség idén harmadik alkalommal csatlakozik a hulladékgyűjtési programhoz, mely során április 29-én és 30-án a kéktúra-útvonal bizonyos pontjait és szakaszait tisztítjuk meg a szeméttől. Tavaly a szeszélyes időjárás ellenére közel négyezer önkéntes járta az Országos Kékkört, és egy nap alatt 2100 zsáknyi természetidegen hulladékot gyűjtöttek össze.

 

Mint minden évben, a szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – minden részvevő térítésmentesen megkapja, az akció végén pedig szakemberek szállítják el a szeméttel megtöltött zsákokat. A célcsoport a tavalyihoz hasonlóan kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át az egyetemistákig mindenkitvárunk az eseményre.

 

A TeSzedd! akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi, és idén is kapcsolódik a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz. Az összeurópai szemétszedés az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében valósul meg.

 

Az idei TeSzedd! esemény részleteit március 8-án egy sajtótájékoztatón mutatták be Hideg András Dániel marketingkommunikációs igazgató – Magyar Posta Zrt., Szabó József vezérigazgató – Főkert Nonprofit Zrt., V. Németh Zsolt környezetügyért felelős államtitkár, Búsi Lajos az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Széles Csongor szakmai vezető – Magyar Természetjáró Szövetség.

A TeSzedd!-hez már lehet csatlakozni (akár Facebook-profillal is) az OKTF NHI oldalán, ahol koordinátorok és önkéntesek jelentkezését is várják április 18-ig.

 

MTSZ Országos Központ

 

TeSzeddaKéken_2016_sajto(3)-03(66)

Tetszik!
Facebook