Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

„Remete zarándokút” Nagykapornak-Remetekert

2017-08-13

Az apátsági templom előzménye 1170 körül épülhetett, román kori templom volt, melyet később többször átépítettek, apátsági épületekkel bővítettek. A piétát, majd az egész községet elhagyva az erdő majd egy régi, jobb időket megélt fakereszt, és összeomlott kút mellett visz az út a szőlőhegyekig. A zalai szőlőhegyek sok természetvédelmi értéket őriztek meg számunkra. Többek között, számos orchidea fajt. A „hegyeket” elhagyva beérünk a Remetekert Natura 2000 területre. Íllír gyertyános tölgyesek és illír bükkösök között haladva érünk el a Mária forráshoz. A forrás körül kialakított szabadtéri kultikus hely a közeli Remete kápolna kistestvére.

A nagykapornaki apátság szerzetesei közül többen remeteként itt az erdőben éltek. A kert az ő sírjaikat, s kis kápolnájukat őrzi. Innen a hely neve: „Remete”-kert. A sírkertben idős fák – tölgy, nyír, platán, juhar – díszlenek. Jelentős búcsújáró hely.

Időpont: 2017. augusztus 13.  7.30
Találkozó helye: Nagykapornak, apátsági templom, belső udvar. Megközelítés: a 76-os főútról

Ár: térítésmentes

Távolság: 5 km
Túra ideje: 2 óra

Információ:
Csiszár Viktor
+36 30 406 7977
viktor.csiszar@gmail.com

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.  Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

(Kép forrása: bfnp.hu - Csiszár Viktor)

(Kép forrása: bfnp.hu – Csiszár Viktor)

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2017-08-13
Esemény Category:
Esemény Tags:
,

Szervező

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon:
+36 87 555 260
E-mail:
bfnp@bfnp.hu
Honlap:
https://www.bfnp.hu/

Helyszín

Nagykapornak
Nagykapornak, Magyarország + Google Térkép