Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

„Mocorgó Puli” tábor – Agostyán, Ágoston-ligetben

2016-08-22 @ 08:00 - 2016-08-26 @ 17:00

15000HUF

Szeretettel várjuk a természet csodája iránt érdeklődő gyermekeket, az Agostyán, Ágoston-ligeti „Természetismereti, madárgyűrűző, történelmi” interaktív táborba, ahol játékos módszerekkel ismerkedhetnek a Gerecse hg. növény és állatvilágával. A tábor időpontja: augusztus utolsó hete, ahova 7-14 éves gyerekeket várunk.

 

„MOCORGÓ PULI” tábor

Fedezd fel a Gerecsét!

Természetismereti, madárgyűrűző, történelmi interaktív tábor

 Mottó: „Közösségi tanulás a fenntartható világért”

Időpont: 2016 augusztus 22-26. (5 nap/ tábor)

Helyszín: Gyönyörű helyszínen, a Gerecse peremvidékén lévő kis falu, Agostyán határában, Tatától 5 km-re. 20 hektáros terület, Ágoston-ligetben a Természetes Életmód Alapítvány, Természetvédelmi és Humánökológiai Oktató Központjában, Európa egyetlen fenntarthatósági minta kísérletének helyszínén, egy ökofaluban.

2006-óta Natura 2000 terület, 2013-ban Gerecse Naturpark, 2015 óta a Magyar Nemzeti Értéktár tagja, kiemelten a XIII-XVI. századot bemutató történeti ökológiai program kapcsán. 2003-ban elnyerte a japán Sasakawa alapítvány első díját Kelet-Közép-Európában.

Tábori programterv:

Célja olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, amely megérezteti, megérteti a gyerekekkel, hogy a természetben mindenfajta élőlényre szükség van, nincs káros és hasznos. A tábor a környezeti nevelés eredményeit hasznosítva, élményszerű komplex tevékenységen keresztül mutatja meg a természet harmóniáját. Sok-sok játékkal, kézműves foglalkozással, evezéssel, terepfutással, sok mozgással, versenyekkel, kísérletezéssel, a természet kalandos felfedezésével. Múltunk nélkül nincs jelenünk. Az őseink életének tisztelete, időutazás a XIII-XVI. századba. A programokat országosan elismert környezeti nevelők és kézműves szakemberek vezetik.

Elhelyezés: A újonnan épített „tanoda 2 osztatú tetőterében 25 fő, a zarándokház 2 osztatú tetőterében (12 fő).

Lehetőség adódik a sátorban, sátorházakban, vadlesen való alvás kipróbálására.

Közösségi terek: Szalmabálás oktatóház, tanoda fából készített különleges bútorokkal, nyitott 50 főt befogadó szaletli. A területen, alternatív energiákat használva működtetjük a Humánökológia Oktatóközpontot. A területen működtetünk, egy önfenntartó majorságot (gazdaságot) őshonos állatokkal.

Tábori hozzájárulás: 15 000 Ft/fő.

Az IKEA és az MKNE támogatásával fedezzük a többi költséget.

Az árak tartalmazzák: 5 napra a szállást (saját hálózsák szükséges), 4 x étkezést, (bio alapanyagokból, svédasztalos reggeli, 2 fogásos meleg ebéd, meleg vacsora, tízórai, bio gyümölcs), naponta 2-3 életkorhoz igazodó szakmai programot, a szakmai programok anyagköltségeit, a programokat vezető szakemberek tiszteletdíját, belépőket, állandó pedagógiai, orvosi, és éjszakai ügyeletet, és a programokra történő utazás költségeit (lásd: táborterv).

Javasolt korosztály: 8-14 év

Utazás: egyénileg (vagy a szülők által megszervezve, pl.telekocsival)

Jelentkezés módja: a tábor vezetőjénél, Labanc Györgyinél írásban: bakfitty@t-online.hu, vagy telefonon: 30/419-50-80.

Jelentkezés határideje: 2016. július 31.

(A jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni a max. 20 főt.) Minden egyéb részletről külön tájékoztatjuk a jelentkezőket.

 

A tábor a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Otthon az erdőben projektjének keretében valósul meg, melyet az IKEA támogat.

Tetszik!
Facebook

Részletek

Kezdés:
2016-08-22 @ 08:00
Vége:
2016-08-26 @ 17:00
Összeg:
15000HUF
Esemény Category:
Esemény Tags:
, , ,

Szervező

Természetes Életmód Alapítvány
Telefon:
+36 30 419 5080
E-mail:
bakfitty@t-online.hu
Honlap:
http://www.teaagostyan.hu/

Helyszín

Természetvédelmi és Humánökológiai Oktatóközpont – Ökofalu
Ágoston-liget
Agostyán, 2835 Magyarország
+ Google Térkép