Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Medveles a Szegedi Vadasparkban

2019-02-02 @ 10:00 - 16:00

Amióta a barna medve is a Szegedi Vadaspark gyűjteményének része, azóta az év első programja a medveles, amely során a látogatók megfigyelhetik, hogyan viselkednek a medvék a tél végéhez közeledve.

Idén ez a nap hétvégére esik, így bízunk benne, hogy az eddigi évek iskolai és óvodai csoportjai után most az egyéni látogatók és családok is kedvet éreznek kilátogatni a parkba.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar is jelen lesz a napon, nem csak örökbe fogadják a medvéket, hanem segítenek a játékos program szervezésében is. A rendezvény 10.00-tól 16.00-ig tart, és 12.00-ra várnak mindenkit, hogy megnézzük, kijön-e a medve a „barlangjából”, illetve ha kijön, miként fog reagálni.

Gyertyaszentelő Nagyboldogasszony napja hagyományosan egy fontos időjósló nap, ha ekkor szép idő van, hosszú telet, ha rossz, gyors tavaszodást vártak a népi megfigyelők. Vagyis, ha meglátja a medve az árnyékát, jobban teszi, ha még a téli nyugalom folytatását választja… Mennyire válik be a jóslat? Tavaly mindenképpen bejött, a tavasziasan szép idő után hosszú, márciusban is folytatódó hideg köszöntött ránk… Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a medve nem alszik téli álmot, tehát, ha nem is annyira aktívak, mint az év melegebb hónapjaiban, de ébren vannak.

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2019-02-02
Időpont:
10:00 - 16:00
Esemény Categories:
,
Esemény Tags:
, , , , ,

Szervező

Szegedi Vadaspark
Telefon:
06 62 542 530
E-mail:
info@zoo.szeged.hu
Honlap:
zooszeged.hu

Helyszín

Szegedi Vadaspark
Cserepes sor 47.
Szeged, Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
06 62 542 530
Honlap:
zooszeged.hu