Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye Szaporcán

2017-08-12

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében 2017. augusztus 12-én (szombaton) 9.00-16.00 között a Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye.

Hosszú évszázadokon át a legeltető állattartás képezte az ország mezőgazdaságának gerincét. A külföldre hajtott, itt felhizlalt jószágok sokasága miatt Európa éléskamrájának is nevezték hazánkat. A programnak helyszínt adó Ormánság is kiemelt szerepet játszott a lábas jószágok felnevelésében, amit a még máig is fellelhető pásztorhagyományok és eszközök jeleznek.

“Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A program alatt nem csak a képzett kutyákra számítunk, mert mód nyílik a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is, ami különös színfoltja lesz a rendezvénynek. A hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatát is láthatják az érdeklődők, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű mivoltát” – írja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Programtervezet:
Terelőverseny, ösztönpróba, szakvezetés a Hagyományos Gazdálkodás tanösvényen, az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállításának megtekintése tárlatvezetéssel, NATURA2000 élőhelyek és jelölőfajok megismertetése, természetismereti foglalkozások, gyerekprogramok, helyi termelők, kézművesek bemutatkozása.

Helyszín: Ős-Dráva Látogatóközpont, 7843 Szaporca

Információ:
30/405-4571
www.odlk.hu
info@odlk.hu

pumi_terelo_kutya_pasztor

Tetszik!
Facebook

Szervező

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon:
(72) 517 200
E-mail:
dunadrava@ddnp.kvvm.hu
Honlap:
www.ddnp.hu

Helyszín

Ős-Dráva Látogatóközpont
Szaporca, Magyarország + Google Térkép
Telefon:
72/223-015
Honlap:
http://odlk.hu/