Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Madárodú kihelyezési nap az Agostyáni Arborétumban

2020-11-07

Érdekes és hasznos tudnivalókkal fűszerezett családi napot szervez a Vérteserdő a Megye 7 csodája közé választott Agostyáni Arborétumban.

A 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező iroda által támogatott madárodú kihelyezési programban országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki az állami erdőgazdaságok, a vadászkamara és a nemzeti parkok részvételével. A programból természetesen a Vérteserdő Zrt. sem maradhatott ki, első körben a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolához kerültek ki madárodúk és -etetők, lelkes, természetszerető fiatalok hathatós segítségével.

“Itt azonban nem álltunk meg, számos megkeresés érkezett iskolai csoportoktól és magánemberektől, hogy szívesen vennének részt az egyes kihelyezésekben. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy jó hangulatú családi nappá bővítjük a következő akciónkat” – tájékoztat a Vérteserdő.

2020. november 7-én, szombaton 14 órára várjuk az érdeklődőket a „Gerecse gyöngyszemében”. A madárlakok kihelyezésében egy ornitológus szakember lesz segítségünkre, aki nem csak az egyes gyakorlati fogásokat mutatja meg nekünk, de számos hasznos tanáccsal is ellátja a programnap résztvevőit. Többek között megtudhatjuk mi az a madárvédelem, megismerkedhetünk az eszközeivel, de betekintést kapunk a téli madáretetés rejtelmeibe is. Szó lesz a madárodúk fajtáiról, azok készítéséről és karbantartásáról. Szóval, a körülbelül 2 órás program igazán tartalmas szórakozást ígér annak, aki az első novemberi szombaton minket választ szabadidejének eltöltésére.

Az esemény szabadtéri, ezért mindenki gondoskodjon – a járványügyi intézkedések betartása mellett – az időjárásnak megfelelő ruházatról. A programra az Agostyáni Arborétum jegyárai érvényesek.

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2020-11-07
Esemény Categories:
,
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Vérteserdő Zrt.
Telefon:
+36 34 316-733
E-mail:
verteserdo@t-online.hu
Honlap:
http://verteserdo.hu/

Helyszín

Agostyáni Arborétum
Agostyán, Magyarország + Google Térkép