Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Kittenberger Kálmán különvonat Rostallóra

2016-04-16 @ 09:30 - 16:30

1000Ft - 2000Ft

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. közreműködésével – a hagyományos vadászati kultúra bemutatására indított tavaszi programsorozat részeként a varázslatos zempléni Kemence-patak völgyébe invitálja az érdeklődőket, ahol 2016. április 16-án, szombaton felejthetetlen történelmi utazás várja az érdeklődőket.

topcard

A program során a Pálházi Állami Erdei Vasúton hangulatos vonatozás után a Rostallói végállomáson bemutatják a magyar erdők királynőjét, a szalonkát és a zempléni őzbakot, de az utasoknak alkalmuk lesz megismerkedni a Magyarországon használt hagyományos vadászati módokkal és a vad tiszteletét övező vadászati szokásokkal is. A rendezők a nap folyamán vadászkürtös előadásokkal, vadászkutyás és vadászíjász bemutatókkal várják az utasokat, de a szakemberek bepillantást engednek abba is, hogyan készítik elő a terítéket az elejtet vad búcsúztatásához. A vadászati tevékenységek képviselőinek segítségével bárki kipróbálhatja az íjász mesterséget, illetve megismerkedhet a vadászkürt történelmével, valamint a vadászkutyák kialakulásával és feladatukkal.

A Kittenberger Kálmán különvonat 9.30-kor indul Pálházáról Rostallóra, az érdekes programok után visszafelé pedig 14.30-kor közlekedik a szerelvény.

M e n e t r e n d :
Különvonat indulása Pálháza állomásról 9:30
Érkezés Rostallóra: 10:10
Visszaindulás Rostallóról Pálházára: 14:30

A programon való részvétel előzetes regisztráció után lehetséges! Jegyváltás a helyszínen, indulás előtt az állomáson. Figyelem! A szerelvény befogadóképessége korlátozott.

R é s z v é t e l i d í j a k :
Felnőtteknek: 2 000 Ft,-/fő
Gyermekeknek 4-től 14 éves korig: 1 000 Ft,-/Fő
4 éven aluli gyermekeknek az utazás ingyenes

J e l e n t k e z é s k o r , k é r j ü k , a d j a  m e g :
a jelentkezők pontos számát, illetve hogy felnőtt-, vagy gyerekjegyre jogosult-e az illető!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

J e l e n t k e z é s : lillafuredi.kisvasutert@gmail.com

Különvonatunk szerelvénye az időjárásnak megfelelő összeállításban, zárt-fűtött és igény szerint nyitott személykocsikból fog állni, C50-es mozdony vontatásával. A programon alkalmas kirándulóöltözet viselése ajánlott!

kittenberger_kulonvonat

Tetszik!
Facebook

Szervező

Északerdő Zrt.
Telefon:
46/501-524
E-mail:
eszakerdo@eszakerdo.hu
Honlap:
www.eszakerdo.hu

Helyszín

Pálházi Állami Erdei Vasút
Ipartelep 1.
Pálháza, Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(47) 370 002