Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Halloweeni kalandozások a Veresegyházi Medveotthonban

2017-10-28

Október 28-án 17.00 órától akár ingyen* is bejöhetsz a Veresegyházi Medveotthonba! Az óraátállítás előtti este, az őszi szünet kezdetén, szombaton, irány Veresegyház!

Jack, a faragott töklámpás (Jack-lámpás) névadója egy leleményes kovácsmester volt, aki mikor az ördög eljött érte, felzavarta őt a fa tetejére és keresztet rajzolt a fa törzsére, hogy az ne tudjon lejönni. Amikor a kovács meghalt, sem a mennyországba, sem a pokolba nem engedték be, csak bolyongott egy lámpással a kettő között.

A pogány hagyományok átreformálása érdekében IV. Gergely pápa a IX. században kinevezte november 1-jét a Mindenszentek napjának. Innen ered a mindannyiunk által ismert “Halloween”-szó, amely eredeti formájában “All hallows evening”-ként szerepelt és “Minden szentek estéjét” jelentette.

Itthon a kelta hiedelemből a Halloween bulizós, játékos és ijesztgetős hangulata él tovább, amit most a Medveotthonban is átélhetsz.

Az esti hűvösre a medveotthon csapata 200 liter forró teával, valamint kenyérlángossal és forralt borral is készül. Raknak egy nagy-nagy boszorkánytüzet, amit még a városból is látni lehet majd. Szellemlovasok kísértenek azon az éjen a medveparkban, hozzatok zseblámpát is, hogy jól lássuk őket. Lesz jelmezverseny és tökfaragó versenyt is tartanak.

Egész este zenél a Zsákba(fekete)macska zenekar. Állj be te is a cukorágyú alá, hogy aztán már vacsorázni se kelljen! Mulassunk, borzongjunk, kacagjunk együtt a nagyragadozók között!

*17.00 órától ingyenes a belépés a jelmezben érkezőknek. Vedd rá a családot (aput is) és gyertek be mindannyian ingyen.

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2017-10-28
Esemény Category:
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Veresegyházi Medveotthon
Telefon:
0620-593-8113
E-mail:
iroda@medveotthon.hu
Honlap:
http://www.medveotthon.hu/

Helyszín

Veresegyházi Medveotthon
Patak u. 39.
Veresegyház, Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
0620-593-8113
Honlap:
http://www.medveotthon.hu/