Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Emlékezés Erőss Zsoltra a Hazajárókkal – Filmvetítés és közönségtalálkozó

2017-05-24

A jubileumi programok között a Bükki Nemzeti Park örökös védnökére, minden idők legsikeresebb magyar hegymászójára emlékezhetünk a Hazajárók (Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor) segítségével.

Erőss Zsolt, a Bükki Nemzeti Park örökös védnöke és mászótársa, a gyöngyösi Kiss Péter 2013 május 20-án sikeresen felértek a Kancsendzönga, a Föld harmadik legmagasabb hegyének csúcsára. A feljutás azonban túl sok időt és energiát vett igénybe, a két hegymászó nem tudott visszaereszkedni a 4. táborba. A következő napokban az expedíció vezetése sikertelen keresést követően eltűntnek nyilvánította őket.

A megemlékezés a Hazajáró sorozat egy olyan epizódjának vetítésével kezdődik, amelyet Zsolt szülőhelyén, Gyergyóban forgattak, az eltűnésük első évfordulóján megrendezett emléktúrán. A Kárpát-medence határainkon túli területeit bemutató népszerű honismereti sorozat alkotói a film után mesélnek a forgatás körülményeiről, a Bükkel való kapcsolatukról, a Transzbükki Átkelésen 2017 januárjában tapasztalt élményeikről, de megkérdezzük őket a munkájuk során gyűjtött természetvédelmi tapasztalataikról is.

19:30- kor az Erőss Zsolt képeiből álló fotókiállítás megnyitója következik, majd kötetlen beszélgetés a Hazajárókkal.

A program ingyenes!

Helyszín: Cinema Agria Mozi, Eger, Agria Park
Időpont: 2017. május 24, szerda, 18:00

hazajaro

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2017-05-24
Esemény Categories:
,
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon:
36/411-581
E-mail:
titkarsag@bnpi.hu
Honlap:
http://bnpi.hu/

Helyszín

Agria Pláza Eger
Törvényház u. 4.
Eger, Magyarország
+ Google Térkép