Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Állatkertek éjszakája a Miskolci Állatkertben

2017-08-25

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Az este során különlegességekkel, érdekességekkel várják látogatókat, akik így egy igazán rendhagyó programon vehetnék részt az állatkertben, hiszen máskor nincs lehetőség rá, hogy megismerjék az állatkert lakóinak életét sötétedés után.

Az este folyamán testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal, amelyekkel szemben sokan fenntartással, félsszel viseltetnek. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé teszi, hogy legyőzzék félelmüket, és ezeknek az állatoknak az értékeit is megismerjék, ennek révén pedig akár meg is szeressék őket.

Az élő szóval kísért látványetetések során elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet megfigyelni, mint pl. a tigrisekét, a leopárdokét, a medvékét, a kúszósülökét vagy éppen a mosómedvékét. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben is sötétedés után mutatják meg valódi, természetes oldalukat. A program fényét emelve, fáklyákkal kivilágított utakon sétálhatnak a látogatók az egyedülálló erdei környezetben, ahol ezen az estén tűzzsonglőrök is gondoskodnak majd a kalandokban bővelkedő éjszakáról.

Ezen a napon az Állatkert hosszabbított nyitva tartással, 9.00 és 23.00 között várja a látogatókat. A nap folyamán érkezők folyamatos bent tartózkodással az esti programokon is részt vehetnek. Jegyváltásra ezen az estén 21.00 óráig lesz lehetőség.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark nyárzáró éjszakai rendezvényére – a nagy érdeklődésre való tekintettel – augusztus 15-től lehetővé teszi a belépőjegyek előzetes váltását az állatkert pénztárában. Az eseményre augusztus 25-én 16-órától várják a látogatókat.

Az MVK Zrt. kiemelt figyelmet fordít a városlakók és a városba érkezők Miskolc Városi rendezvényekre történő eljutásának megkönnyítésére, így az idei évben is „ÉjszakáZOO” autóbusz járatokat biztosít a Miskolci Állatkert látogatóinak számára, melyet érvényes városi buszjeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni.

Az „ÉjszakáZoo” járatok az alábbi menetrend szerint fognak közlekedni augusztus 25.-én:

  • Felső-Majláthról:
    18:11, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:03
  • A Miskolci Állatkerttől:
    18:21, 19:15, 20:15, 21:15, 22:15, 23:15

További információ a menetrendről>>>

2017_allatkertek_ejszakaja_0

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2017-08-25
Esemény Category:
Esemény Tags:
,

Helyszín

Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Csanyikvölgy
Miskolc, Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(46) 332 121
Honlap:
miskolczoo.hu