Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény véget ért.

Afrika elevenedik meg az Állatkertek éjszakáján Szegeden

2021-08-27

Különleges programmal készülünk augusztus 27-én, pénteken az Állatkertek éjszakájára. Hagyományainkhoz híven egy földrész állatait mutatjuk be legnépszerűbb rendezvényeinken. Most Afrikára esett a választás, így látványetetések és játékos programok mellett a “Fekete kontinens” hagyományait, hangszereit és népviseletét is megismerhetik a látogatók a Magyar Afrika Társaság közreműködésével.

Izgalmas és látványos programokkal várjuk a látogatókat augusztus 27-én, pénteken az Állatkertek éjszakáján. Az országos programsorozathoz a Szegedi Vadaspark is évről-évre csatlakozik, és ahogy lenni szokott, egy földrészt állítunk a legnépszerűbb rendezvényeink középpontjába. Az Állatkertek éjszakáján, a “Fekete kontinens”, Afrika élővilága és kultúrája kerül a középpontba a Magyar Afrika Társaság bemutatóival és foglalkozásaival az előtérben. A programba bekapcsolódott a Bűnmegelőzési Központ, akik ügyességi feladatokkal és bátorságpróbával várják az érdeklődőket. Állati nyomozók is színesítik az estét, ugyanis a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya is játékos tesztekkel, óriás puzzle-lel, színezővel, feladványokkal és Szimattal várja a kilátogatókat.

Az este folyamán nem maradhatnak el az állatsimogatók sem. Reméljük, mindenki összegyűjti addig a bátorságát, hogy megismerkedjen Emmával, a királypitonnal, vagy a madagaszkári bütykös (óriás) csótányokkal. A program vázát természetesen a látványetetések adják, így nem hiányozhatnak az estéről a legnagyobb kedvencek: az elefántok, orrszarvúak, oroszlánok, medvék, jaguárok , de egy igazi afrikai szafarira is ellátogatunk, mégpedig a hiénák, vízilovak és a fossza háza tájára.

Program

  • 18.00-20.00: Magyar Afrika Társaság: kézműves foglalkozások, hangszerbemutató
  • 20:00-21.00: Serengeti Troupe afrikai együttes előadása, táncház

Fókamedencénél, a madárbarát kert előtt: 18.00-21:00: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályának állomása

Zsiráfház előtt: 18.00-21.00: bátorságpróba – Mit rejtenek a ládák?

Elefántmedence előtt: 18.00-21.00: bátorságpróba 2.0 – Ki meri megsimogatni a “nemszeretem” állatokat?, afrikai állatok bemutatása

Állatbemutatók

  • 18.00: Indiai orrszarvú kora esti csemegéje
  • 18.30: Ázsiai elefántok esti nassolása
  • 19.00: Borjúfókák esti tornája / Afrikai szafari: fossza, a makik réme, gömbölyű idomok a törpevízilovaknál, izgatott kacagás a hiénáknál)
  • 19.40: Dél-afrikai oroszlán esti lakomája / Kímélő nassolás a barna medvéknél
  • 21.00: Fekete jaguár az éjszakában

 

Tetszik!
Facebook

Részletek

Dátum:
2021-08-27
Esemény Category:
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Szegedi Vadaspark
Telefon:
06 62 542 530
E-mail:
info@zoo.szeged.hu
Honlap:
zooszeged.hu

Helyszín

Szegedi Vadaspark
Cserepes sor 47.
Szeged, Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
06 62 542 530
Honlap:
zooszeged.hu