Erdőlátogatási tilalom

Ha szeptember, akkor szarvasbőgés és vadászati idénykezdet. Emiatt pedig az ország erdeinek jelentős részében részleges erdőlátogatási tilalmat vezetnek be. Az Erdeiprogramok.hu éppen ezért megpróbálja összegyűjteni azokat a közleményeket és helyeket, amelyeket a megjelölt időszakban fontos elkerülni. Hangsúlyozzuk, hogy a szarvasbőgés idejére meghirdetett erdőlátogatási tilalmak a kirándulók, természetjáró épségéért vannak, hiszen a területen szeptemberben a szokásosnál sűrűbben zajlik vadászat.

Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy listánkat folyamatosan bővítjük, ám az biztosan nem lesz teljes. Éppen ezért, ha egy adott területet nem talál meg az Erdeiprogramok.hu listájában, akkor érdemes helyi szinten tájékozódni az esetleges erdőlátogatási tilalmakról!

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a Vértesben és a Gerecsében, a Vértesi Erdő Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a Bükk-hegységben, Aggteleki-karsztvidéken az Északerdő Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a Gemencen,  Gemenc Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a Zala megyei erdőkben, a Zalaerdő Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom Somogy megyei erdeiben, a SEFAG Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a kisalföldi erdőkben, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a Mecsek több részén, a MECSEKERDŐ Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a bakonyi erdőkben, a Bakonyerdő Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom  a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. területén >>>

Szeptemberi erdőlátogatási tilalom a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén>>>

LISTÁNKAT FOLYAMATOSAN BŐVÍTJÜK!

Mit kell tudni a szarvasbőgésről? – 10 kérdés, 10 válasz >>>

Szarvasbőgő programok országszerte >>>

Lábod, 2002. szeptember 24. Javában folyik az õszi vadászidény, amely egyben a szarvasbõgés ideje. A Lábod Rt. vadásztatással foglalkozó területén ebben az idényben eddig 70 gímszarvas bikát lõttek a zömében külföldi vendégvadászok. Az ismert somogyi vadászterület jó hírét annak köszönheti, hogy a területén élõ szarvasállományt nem vadászták túl, a szelektálást szakszerûen végezték és ezért jó minõségû nagy bikák élnek itt. A képen: bõgõ gímszarvas bika. MTI Fotó: Kovács Attila

Az erdőlátogatásra vonatkozó általános – az erdőlátogatás bármely módjára irányadó – rendelkezést az Erdőtörvény 94. §-a a következőképp tartalmazza:
Az erdőgazdálkodó átmenetileg korlátozhatja és feltételhez kötheti az erdő egyes részeinek látogatását, amennyiben az ott-tartózkodás az életet vagy testi épséget veszélyezteti, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyezteti vagy akadályozza.
Vadászat időtartamára a vadászatra jogosult az erdőgazdálkodó hozzájárulásával átmenetileg korlátozhatja az erdő egyes részeinek a látogatását.